Close sidebar
Close sidebar

Giurgiu: Angajații unei instituții publice au intrat în grevă japoneză

Sindicatul de la DGASPC Giurgiu a intrat în grevă japoneză. Oamenii susțin că iau bani de la cămătari pentru a supraviețui.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Angajații unei instituții publice au intrat în grevă japoneză. Salariații au declarat că nu au primit salariul de mai bine de două luni. Cei aproximativ o mie de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu fac grevă.

Giurgiuvenii au declarat că începând cu data de 4 iunie intră în grevă japoneză pentru a-i mișca pe reprezentanții instituției să le ofere salariile cuvenite. Oamenii susțin că vor ține greva până pe 15 iunie, după care, cel mai probabil, dacă nu se va remedia situația, vor trece la pichetarea instituțiilor (Instituția Prefectului, în speță).

Doliu pentru salarii la Giurgiu. Angajații unei instituții publice au intrat în grevă japoneză

După două luni în care nu și-au primit banii, oamenii au intrat în culmea disperării. Angajații DGASPC Giurgiu nu și-au primit salariile, iar mulți dintre ei au amenințat că vor renunța la locurile de muncă actuale, conform jurnalgiurgiuvean.ro.

Se pare că deja au început să apară cereri de suspendare a contractelor individuale de muncă ale celor nemulțumiți de situația în care se află DGASPC Giurgiu.

Informații cu privire la situația instituției de protecție socială au fost transmise încă din luna ianuarie, în mai multe rânduri: 27 ianuarie, 31 martie și 4 mai, însă solicitările pentru găsirea unei soluții au rămas fără răspuns.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus în Italia- Au fost înregistrate doar 177 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Citeste si: Horoscop 5 iunie 2020. Zodia care atrage banii ca un magnet

Citeste si: Bărbatul care a îngrozit o țară întreagă. Și-a ucis soția, apoi s-a cinstit cu un pahar

Unii dintre cei 1.000 de angajați care nu și-au primit salariile susțin că au ajuns să ia bani cu camătă pentru a trăi.

Angajații instituției publice menționează că mai au o speranță și anume: rectificarea bugetară din luna august. După cum spune, directorul DGASPC Giurgiu, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Consiliului Județean, angajații au ajuns să se plângă de faptul că cer bani împrumut de la cămătari, pentru a se putea descurca.

Citeste si: Nelu Tătaru: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea epidemia de coronavirus”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI