Close sidebar
Close sidebar

Donald Trump, suspectat că ar putea lansa un atac nuclear

Donald Trump este suspectat de adversarii săi politici că ar putea lansa un atac nuclear în ultimele sale zile la Casa Albă. Temerile sunt alimentate de comportamentul său necontrolat din timpul revoltei de la Capitoliu, precum și la reacțiile care au dus la suspendarea conturilor sale de Facebook și Twitter.

Razvan Ilie,

Donald Trump, suspectat de adversarii politici că ar putea declanșa un război în ultimele zile de mandat

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, l-a contactat pe Generalul Mark Milley, Șeful Statului Major General, pentru a se asigura că președintele încă în funcție, Donald Trump, nu poate lansa un atac nuclear.

Săptămâna trecută, America a șocat planeta atunci când în clădirea Capitolului au pătruns cu forța susținători ai lui Trump, iar în urma incidentelor cinci persoane și-au pierdut viața.

Citeste si: "Nu vom lăsa companiile străine să testeze vaccinul pe poporul nostru", spune președintele unei țări

Nancy Pelosi, dialog cu Șeful Statului Major al SUA

Pe fondul creșterii tensiunilor cu Iranul și al altor provocări de politică externă, Nancy Pelosi, l-a contactat pe generalul Milley pentru a „ discuta măsurile de precauție disponibile pentru

a împiedica un președinte instabil să inițieze acțiuni militare sau să acceseze codurile de lansare și să ordone un atac nuclear".

Un purtător de cuvânt al Șefului Statului Major General a confirmat că a avut loc conversația între cei doi oficiali, potrivit The Guardian.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Biden: Distribuirea vaccinurilor contra Covid de către administraţia Trump a fost o „mascaradă"

Pe fondul creșterii tensiunilor cu Iranul și al altor provocări de politică externă, Nancy Pelosi, l-a contactat pe generalul Milley

Trump, părăsit de colaboratori după violențele de la Capitoliu

Doi dintre secretarii de stat ai președintelui Donald Trump și-au anunțat demisia după protestele violente de miercuri de la Capitoliu. Este vorba despre secretarul pentru transporturi Elaine Chao și secretarul pentru educație Betsy DeVos, scrie CNN.

Ei sunt printre oficialii administrației americane care au anunțat că vor demisiona din funcții după atacul violent.

Citeste si: O nouă lovitură pentru Trump. Contul de Twitter, suspendat permanent

Într-o declarație, Elaine Chao a scris că va demisiona efectiv luni și că este "profund tulburată" de evenimentele desfășurate în clădirea Congresului.

La rândul ei, Betsy DeVos i-a trimis joi o scrisoare lui Donald Trump în care își anunța demisia după evenimentele de miercuri, pe care le-a numit marcante pentru SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI