Un copil a scris istorie după moarte. Nicholas a fost un copil care a ajuns în Împărăția lui Dumnezeu mult prea devreme.

Citește și: Un om a căzut într-un bazin al unei staţii de epurare. Autoritățile au intervenit pentru a-l salva

Pe 29 septembrie 1994, familia Green din Statele Unite se afla în vacanță în Italia. Părinții și cei doi copii mergeau liniștiți cu mașina atunci când, la un moment dat, au început să fie urmăriți de o altă mașină.

Viața lor a luat o întorsătură neașteptată. Mai mulți bărbați au tras cu arma în spatele turiștilor americani și s-au făcut dispăruți. Maggie, mama copiilor, s-a întors să vadă ce fac copiii ei. Nicholas tocmai a fost împușcat în cap, iar sora lui dormea liniștită fără să știe ce se petrece.

Nicholas a ajuns de urgență la spital

Părinții și-au dus fiul de urgență la spital, acolo unde a intrat în comă. Câteva zile mai târziu, acesta s-a stins din viață. Maggie și soțul au decis ca organele lui Nicholas, născut în 1987, trebuie să fie donate, pentru a salva alte vieți.

Citește și: Nicolas va fi condus astăzi pe ultimul drum, la doar trei ani. El este copilul înecat în râul Mureș

Mongiardo a primit inima, Tino Motta a primit un rinichi și uite așa, sufletul copilului de șapte ani s-a împărțit la șapte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Italienii au fost zguduiți de acest eveniment nefericit, apoi a apărut fenomenul „Nicholas”. Mai multe persoane au conștientizat nevoia donării de organe.

Citește și: VIDEO |Durere fără margini. Familia de români moartă, în Canada, a fost repatriată în țară

Cu un an înainte să moară băiatul, Italia înregistra 6 donări de organe per milion de locuitori. După ce Nicholas s-a stins, un an mai târziu, numărul s-a triplat: 20 de donări de organe per milion de locuitori. Nicio altă țară nu a înregistrat o asemenea creștere. Era „efectul Nicholas”, ca și când sufletul lui trezise în oameni nevoia de bunătate.
Și povestea nu se oprește aici.

În jur de 120 de locuri poartă omagial numele lui Nicholas. De asemenea, 50 de piețe și străzi, 27 de parcuri și grădini, 27 de școli și 16 monumente.

Părinții au continuat an de an misiunea de-a sublinia importanța donării de organe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Mama minorului a scris o carte despre „Efectul Nicholas-Darul unui copil pentru lume” și povestea s-a spus și la Hollywood, printr-un film ce i-a avut ca protagoniști pe Jamie Lee Curtis și Alan Bates.

În 2017 (mereu același șapte), la fix 30 de ani de la nașterea lui Nicholas, a murit Andrea Mongiardo, cea care purta inima lui. Totuși, povestea continuă, căci an de an, sute de persoane trăiesc datorită unei întâmplări triste, cu un copil împușcat fără motiv într-o vacanță din Italia.

Dar sufletul său trăiește și azi, la 28 de ani de când și-a mutat domiciliul în Rai.

Citește și: Polițiștii confirmă! Cadavrul găsit în Ungaria este al lui Robert, băiețelul de 11 ani care se afla în barca răsturnată pe Mureș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si