Close sidebar
Close sidebar

Dorothy Catherine Fontana, scenarist al „Star Trek” şi „Dallas”, a murit la vârsta de 80 de ani

Dorothy Catherine Fontana, scenarist pentru mai multe seriale, între care originalul „Star Trek” şi „Dallas”, a murit la vârsta de 80 de ani după o scurtă boală, scrie Variety.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decesul scenaristei, pe 2 decembrie, a fost anunţat de site-ul „Star Trek”, unde a fost caracterizată ca „legendara scriitoare care a adus la viaţă multe dintre cele mai bune episoade «Star Trek»”.

Membră a Sindicatului Scenariştilor American (WGA), Fontana a fost, până de curând, lector la American Film Institute.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii! A fost găsit mort în propria locuință

Născută în New Jersey, ea a fost una dintre puţinele femei care au scris pentru franciza NBC. Ea se semna D.C. Fontana. A fost creditată pentru crearea unor elemente-cheie ale „Star Trek”, inclusiv detalii despre creşterea lui Spock.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fontana a scris 11 episoade din originalul „Star Trek”, care a avut trei sezoane între 1966 şi 1969. După asta, a lucrat ca scenarist şi producător asociat la serialul animat „Star Trek” din 1970.

În 1987, a făcut echipă cu Gene Roddenberry, creatorul „Star Trek”, pentru „Encounter at Farpoint”, episoadul de două ore al „Star Trek: The Next Generation”.

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii. Un fost concurent al unei emisiuni foarte populare a fost ucis cu sânge rece

A mai scris episoade pentru „Next Generation” şi „Star Trek: Deep Space Nine”, dar şi romane inspirate de serial, între care „Questor Tapes” şi „Vulcan’s Glory”.

La începutul carierei, Fontana a scris pentru serialele „The Wild Wild West” şi „Ben Casey”. În anii 1970, a semnat episoade din „The Streets of San Francisco”, „Bonanza”, „Kung Fu”, „The Six Million Dollar Man”, „Logan’s Run”, „The Waltons” şi „Dallas”.

Citeste si: Doliu în România. Pierdere importantă pentru lumea culturală

Fontana, căsătorită cu directorul de imagine Dennis Skotak, a primit trofee onorifice WGA în 1997 şi 2002.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI