Pe frigul asta, cu zapezi in jurul nostru sa vorbim despre... plaja si soare? Da, cam asta e regula. Planuieste vacanta cu 6 luni inainte. Cel putin. Asa ai parte de preturi reduse...

V-ati intrebat vreodata ce poti sa cumperi cu 100 de lire sau cu echivalentul lor in euro si lei in principalele orase ale Europei? Despre asta o sa discutam astazi.

Inainte, sa ne facem cateva planuri! Avionul e gata pentru a ne imbarca, iar bagajele pot fi repede facute.

Chiar daca afara avem parte de zapada si grade cu minus in termometru, e cazul sa ne gadim la plaja. Sau la orasele pe care vrem sa le vizitam vara care urmeaza.

Un sejur pentru la vara in Creta, Grecia, este redus de la 331 de euro, la 199! In Corfu, cea mai ieftina vacanta este de 195 de euro, cu transport asigurat cu avionul! Oferta este valabila doar daca faceti rezervarea de acum!

Cei de la Forbes au adunat intr-o lista mai multe destinatii low-cost pentru 2017.

Lisabona este unul dintre orasele care ne fac cu ochiul. La reducere!

Pentru cei de la Forbes, avantajul e ca putem vizita un oras european de top, gasind cazari incepand de la 30 de euro. Un city-break de 3 zile in Lisabona costa cam 200 de euro de persoana, cu cazare si transport!

Ne mutam in alte parte a lumii, mai exact in Coreea de Sud.

Seul-ul este o destinatie atipca. In acest caz, distanta mare face ca biletul de avion sa umfle TOTUSI costurile. Atunci inghesuiti mai multe orase intr-o singura vizita. Cu 1450 de euro puteti vedea Hong Kong-ul, Seul-ul si Tokyo!

Cape Point, Africa de Sud nu este un oras, ci un parc national. In acelasi timp, este cel mai sud punct al Africii.

Din Cape Town, o excursie va costa cam 30 de euro. Peisajele valoreaza insa milioane.

Mai aproape de noi este Trencin-ul. Un orasel mic, dar cu un castel si cu priveltisti care iti taie respiratia.

In aceasta lista apare si Brasovul. Mancarea, peisajul si cazarea ieftina sunt atuurile orasului. Si nu este singurul din Romania inclus in lista celor de la Forbes.

Vechiul combinat cu nou in arhitectura, multe muzee, viata de noapte si mancare accesibila ca pret. Iata criteriile care au adus Bucurestiul intr-un top al celor mai ieftine destinatii in 2017.

In medie, un city-break in orasele din acest clasament costa aproximatv 200 de euro. Pentru asta, trebuie sa faceti rezervarile din timp. E o regula simpla despre care o sa spuneti ca o stie toata lumea. Ei bine, e un adevar care trebuie si pus in practica. Doar asa puteti face economii!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sa discutam mai departe despre bani si despre ce putem face cu ei, in vacanta. Exista cateva calcule care ne vor ajuta!

Pentru restul oraselor, ne vom exprima in euro! Sa incepem cu Londra. Cine nu vrea sa viziteze acest oras? 100 de lire ne este bugetul.

Banul e rege pentru ca Londra nu e un oras ieftin.

LONDRA: 100 de lire

-capucino: 2.60-38 de cesti

-bere: 4.50-22 de halbe

-Tigari: 9.50-10.5 pachete

De acesti bani putem cumpara 38 de cesti de capucino, 22 de halbe de bere si numai 10 pachete de tigari. Sa mergem mai departe.

Cele 100 de lire se transforma in 119 euro, pe care ii putem cheltui in Barcelona.

BARCELONA: 119 euro:

-capucino: 1.72-69 de cesti

-bere: 2.50-48 de halbe

-Tigari: 5-24 de pachete

Aici vom cumpara 69 de cesti de capucino, 48 de halbe de bere si 24 de pachete de tigari. Pentru capitala Frantei pastram aceeasi valoare: 119 euro.

PARIS: 119 euro

-capucine: 3.54-34 de cesti

-bere: 6-20 de halbe

-tigari: 7-17 pachete

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Parisul este un oras foarte scump. Ne permitem sa cumparam doar 34 de cesti de capucino. 20 de halbe de bere si 17 pachete de tigari,

Studiul nu include si Bucurestiul, insa ne-am permis sa ne jucam putin...

O suta de lire se transforma, asadar, in aproximativ 518 lei.

Sa discutam insa mai in detaliu. In Romania, valorile de referinta sunt: 8 lei pentru o ceasca de capucino, 10 lei pentru o halba mare de bere si 16 lei pentru un pachet de tigari.

BUCUREST: 518 lei

-capucino: 8-64 de cesti

-bere: 10-51 de halbe

-tigari: 16-32 de pachete

Din cei 518 lei, echivalentul a o suta de lire cumparam 68 de cesti de capucino, 51 de halbe de bere si 32 de pachete de tigari. Ce concluzie tragem din acest test? Aveti de gand sa vizitati Parisul? E unul dintre cele mai scumpe orase din Europa, asa ca trebuie sa adunati bani, din timp.

Cei care vor sa-si rezerve un pelerinaj intr-un loc sfant pentru vara sau toamna care urmeaza pot beneficia la unele agentii de o reducere early booking de 100 de euro!

11 zile petrecute de Paste in Tara Sfanta costa la agentia Patriarhiei 850 de euro de persoana, locul intr-o camera dubla.

Este mult mai ieftin sa vizitam Israelul in luna decembrie, daca facem rezervari inca de acum. Un loc se vinde in aceasta perioada cu aproximativ 550 de euro.

Agentiile private de turism intra si ele pe piata pelerinajelor. Spre exemplu, 2 zile petrecute la Prislop costa aproximativ 179 de lei! Cele mai ieftine oferte pentru a vizita Tara Sfanta sunt de 400 de euro, cu bilete de avion si cazare incluse! Putem ajunge in Israel si pe cont propriu.

O companie low-cost va opera zboruri Bucuresti-Tel Aviv din aceasta saptamana cu preturi pornind de la 35 de euro de persoana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si