Close sidebar
Close sidebar

Doua persoane au murit in Japonia, inecate cu mochi – mancare tradiţionala de Revelion, care face victime in fiecare an

Doua persoane au murit in Japonia, de Revelion, dupa ce s-au inecat cu mochi – turte din orez tradiţionale de Anul Nou, care fac victime in fiecare an. Alte cateva persoane se afla in stare critica dupa ce au consumat acest aliment, scrie BBC.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In fiecare an, autoritaţile emit avertismente in privinţa consumului acestor turte din orez, care trebuie sa fie taiate in bucaţi mici, mai ales pentru copii si oamenii in varsta. In ciuda acestor avertismente, mochi face victime la fiecare Revelion. 
 
Mochi sunt turte rotunde preparate dintr-o pasta din orez, coapte sau fierte. Familiile din Japonia obisnuiesc sa le foloseasca la masa de Anul Nou, gatind o supa de legume in care le incalzesc. Acestea sunt lipicioase si greu de mestecat.
 
Potrivit presei din Japonia, 90% dintre persoanele care ajung la urgenţe pentru ca s-au inecat la masa de Anul Nou au varste de peste 65 de ani. 
 
La trecerea dintre anii 2014 si 2015, mochi a facut noua victime, iar in 2016 o singura victima, in timp ce anul trecut au murit doua persoane.
in fiecare an, mult mai multe persoane ajung in stare critica la spitale din intreaga ţara, dupa ce au consumat acest aliment.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI