Close sidebar
Close sidebar

Două persoane din Bucureşti, diagnosticate cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută

Au fost descoperite două cazuri în Bucureşti de infectare cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării. Ministerul Sănătăţii recomandă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea măsurilor de relaxare a restricţiilor, iar populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Andreea Bolocan,

Au apărut două cazuri în București de infectare cu noua tulpină COVID-19 [Sursa foto: playtech.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”. Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În ce stare se află cele două persoane infectate cu noua tulpină COVID

Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt  supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs.

Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii

Citeste si: Noile tulpini ale coronavirusului. Oficialii pun în calcul anunțarea unor măsuri mai stricte

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Care a fost primul caz de infectare cu noua tulpină de COVID-19 

Primul caz din România de infectare cu noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Brtianie a fost cel al unei femei de 27 de ani din Giurgiu. Şi în acest caz, diagnosticat în 8 ianuarie, femeia nu fusese plecată din ţară.

Citeste si: Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"

Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12

ianuarie, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.

Varianta britanică raportată OMS la jumătatea lunii decembrie este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial şi este prezentă în cele şase zone geografice ale OMS, în timp ce varianta sud-africană este prezentă doar în patru dintre acestea, a subliniat OMS fără preciza în care dintre ele.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI