Accidentul feroviar a avut loc în jurul orei locale 07:50 (09:50 ora României), a avut loc într-o stație din regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei.

Citește și: Traficul feroviar, oprit după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit, a fost reluat

Presa locală a relatat că trenurile circulau în aceeași direcție și s-au ciocnit în timp ce unul dintre ele era parcat în gară, potrivit BBC News.

Nu este clar cum s-a produs accidentul, iar oficialii din Transporturile spaniole nu au comentat încă în mod oficial.

Potrivit unui anunț postat pe Twitter, accidentul a avut loc în stația Montcada y Reixac- Manresa, la aproximativ 12 km de centrul orașului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

accident feroviar barcelona

Accident feroviar în Barcelona

[Sursa foto: Twitter]

Peste 150 de răniți în accidentul feroviar din Barcelona. "Trenul era plin"

Serviciile de urgență au transmis că 150 de persoane se au fost accidentate „într-o formă ușoară”, iar alte cinci se află „într-o stare mai puțin gravă”. De asemenea, trei persoane au fost transferate la spital.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a transmis guvernul regional.

Citește și: Două trenuri de marfă care transportau cereale au fost implicate, într-o coliziune, în Vrancea

Descriind momentul coliziunii, un pasager a declarat pentru presa Ser Catalunya că a suferit „o lovitură extraordinară” și a spus că „oamenii țipau”.

Un alt pasager a declarat pentru RAC1, un post de radio local, că „trenul era plin, iar vagonul meu, care era ultimul, era complet plin” în momentul coliziunii.

Ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sánchez, a declarat că urmărește îndeaproape situația și a dorit „însănătoșire grabnică” răniților.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si