Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Două virusuri respiratorii banale au creat un virus hibrid care duce la pneumonie acută

Fuziunea dintre două virusuri banale au format un virus capabil să infecteze celulele pulmonare.

Diana Puiu,

Două virusuri respiratorii banale au creat un virus hibrid care duce la pneumonie acută

[Sursa foto: fitandia.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetătorii consideră că descoperirile ar putea ajuta la explicarea motivelor pentru care pacienții infectați se pot trata mai greu. Aproximativ 5 milioane de persoane din întreaga lume sunt spitalizate anual din cauza gripei A.

Citeste si: O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

"Virusurile respiratori există ca parte a unei comunităţi formate din mai multe virusuri care ţintesc aceeaşi zonă a corpului, ca o nişă", a declarat Joanne Haney de la centrul de cercetare de la MRC-Universitatea din Glasgow, care a condus studiul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: OMS: ”Numărul cazurilor COVID-19 şi de gripă au început să crească în Europa. Să nu lăsăm garda jos în această toamnă!”

"Trebuie să înţelegem modul în care aceste infecţii apar în contextul unuia faţă de celălalt pentru a obţine o imagine mai completă a biologiei fiecărui virus în parte",

a spus ea.

O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

Deși cazurile par a fi în scădere, amenințarea coronavirusului nu a dispărut. O nouă subariantă va produce o creștere masivă de infectări.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a avertizat populația cu privire la o nouă subvariantă care se va răspândi în următoarele săptămâni.

Citeste si:  Un bărbat din Ohio deține recordul mondial pentru cel mai bătrân doctor din lume. Nu plănuiește să se retragă la pensie

Cel puțin cinci țări europene au detectat deja circulația subvariantei Omicron BQ1.
Aceasta va conduce probabil la o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în săptămânile şi lunile următoare, atenţionează instituţia europeană.

Citeste si:  Bilanț Covid-19, 24 octombrie. Puțin peste 300 de infectări au fost înregistrate

OMS, un nou anunț îngrijorător pentru Europa

"Nu este momentul să ne relaxăm",

a declarat directorul regional pentru Europa al  OMS,  Hans Kluge, într-o conferinţă de presă organizată în format online.

Citeste si:  O nouă subvariantă Omicron crește infectările din Europa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI