VIDEO - Douăzeci de pacienți ar fi încetat din viață la spitalul Sf. Pantelimon, din Capitală! Ministerul Sănătății se implică în verificarea acuzațiilor
Ministerul Sănătăţii a anunțat, joi, că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti, în urma unor acuzații grave.
Acuzații grave în București! Ministerul Sănătății a anunțat joi, 11 aprilie că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din Capitală, după ce un asistent medical ar fi zvonit că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Anchetă în curs de desfășurare la Spitalul Sf. Pantelimon
Așadar, conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate, iar dacă lucrurile se adeveresc, de acest caz se vor ocupa și alte instituții abilitate, mai menționează sursa citată. Din acest motiv, directorul de îngrijiri ar fi împiedicat să-şi desfăşoare activitatea.
”În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf.
Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuţilor sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătăţii a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate”, a transmis Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat în urma acuzațiilor apărute în spațiul public. Momentan, acesta spune că are îndoieli legate despre informații și că „nu pot fi trase concluzii pripite doar în urma unei afirmații neverificate”.
„Eu am îndoieli cu privire la această situație, mai ales că vorbim de un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect, nu pot să mă pronunț, nu sunt specialist, nu știu situația de la fața locului, însă în mod evident dacă este vorba despre o culă medicală gravă, din partea Colegiului sau alte sau a altor instituții abilitate va exista o implicate, nu pot să mă antepronunț, deocamdată e o vorba doar despre o sesizare scrisă fără precizarea autorului sesizării.
Asistenta care a făcut sesizarea nu e nominalizată”, a spus Ministrul Sănătății pentru Digi24.
Totodată, acesta a spus că nu vrea să se ajungă în situația în care o reclamație neasumată de nimeni să constituie un element de acuzare pentru medici, deoarece nu e corect.
”Nu e vorba despre o acuzație asumată și nu cunoaștem cine e autorul acestei acuzații”, a concluzionat acesta.