Close sidebar
Close sidebar

Dovlecei pane. Cum se prepară corect și care este ingredientul care îi face delicioși

Dovlecei pane. Una dintre cele mai savuroase rețete ale verii sunt dovleceii pane. Sunt simplu de făcut. Iată rețeta pas cu pas!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dovlecei pane. De ce ai nevoie:

2 dovlecei
4 ouă
sare
piper
un varf de cuțit cu boia de ardei dulce
făină albă
mărar uscat sau verde
ulei

Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald

Dovlecei pane. Cum se prepară:

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dovleceii se spală,se curăță de coajă și se taie felii rotunde puțin mai grosuțe. Ouăle se bat bine cu piper, sare, mărar uscat și boia de ardei. Fiecare felie de dovlecel se presară cu puțină sare și lăsăm să mai iasă apa din ei.

Citeste si: Cartofi noi la cuptor cu mărar. Adaugă brânză rasă! Rețeta pe care o va iubi toată familia

Dovlecei pane. Într-o tigaie punem ulei la încins ceva mai mult. Pe o farfurie întinsă punem niște făină albă. Trecem fiecare felie de dovleac prin făină albă, ou bătut, iar făină și iar ou, apoi le punem in uleiul încins și le prăjim pe ambele părți.

Dovlecei pane. Le scoatem pe un platou în care punem niște șervețele de bucătărie. Le lăsăm puțin să se răcorească și servim.

Beneficiile dovleceilor

Dovlecei pane. Scleroza multiplă. Studii făcute asupra populaţiilor din America Centrală, unde această legumă face parte din alimentaţia zilnică, au arătat că în aceste zone scleroza multiplă este practic necunoscută. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 şi alte substanţe active din coaja dovlecelului protejează  teaca de mielină de distrucţie.

Citeste si: Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi

Supragreutatea. Mâncărica de dovlecei preparată prin fierbere şi bine condimentată este ideală pentru vară şi pentru cei care vor să slăbească. Este uşoară, foarte digerabilă şi ţine neaşteptat de bine de foame. Conţine fibre alimentare, potasiu şi foarte puţine calorii (100 de grame de dovlecei proaspeţi au mai puţin 15 calorii), fiind un adevărat antidot pentru kilogramele în plus.

Dovlecei pane. Miopie, cataractă, boli oculare.  În general, aportul de vitamina A şi de luteină adus de către dovlecei este foarte important pentru menţinerea sănătaţii ochiului. Sunt recomandaţi cu precădere persoanelor de vârsta a treia, pe care le protejează de afecţiunile oculare specifice.

Citeste si: Rețetă de gogoși. Mod de preparare ușor și rapid

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dovlecei pane. Cancerul. Un studiu făcut de Universitatea din Massachusetts, Statele Unite, pe 1271 de subiecţi cu vârste de peste 66 de ani hrăniţi cu o alimentaţie preponderent vegetariană, bogată în vitamina A (printre care pe primele locuri se situa dovlecelul) a dovedit că incidenţa diferitelor forme de cancer a fost cu aproape 30% mai redusă decât la grupele martor, care au avut o alimentaţie obişnuită.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI