"Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează", a scris actriţa din "Dead to Me".
Cine este Christina Applegate?
Christina Applegate este cunoscută cel mai mult pentru rolul Kelly interpretat în serialul Familia Bundy. Actrița americană a fost nominalizată la Premiile Tony, iar în 2003 a câştigat Primetime Emmy pentru remarcabila apariţie într-un serial de comedie, "Friends".
Citeste si: Boala fără antidot, ascunsă în mâncare
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Christina Applegate a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial de comedie pentru rolul din “Samantha Who?”. Serialul de comedie “Dead to Me” i-au adus două nominalizări la titlul de cea mai bună actriță în 2019 și 2020.
A învins cancerul
Actrița americană a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2008 şi a suferit o mastectomie bilaterală. După ce a dat naștere fiicei sale, actrița a suferit şi o intervenție prin care i-au fost îndepărtate ovarele.
Citeste si: Ţânţari purtători ai virusului West Nile, depistaţi în Bucureşti
Ce este scleroza multiplă?
Aproximativ 2,3 milioane de oameni suferă de scleroză multiplă la nivel mondial. Nu se cunosc cauzale exacte ale bolii, însă este probabil ca aceasta să apară ca urmare a unei combinaţii complexe de factori genetici, de mediu şi evenimente infecţioase. Se crede că leziunile sclerozei multiple provin dintr-o boală autoimună, unde sistemul imunitar recunoaște mielina sistemului nervos central ca fiind straină și, ca urmare, se activează pentru a o distruge.
Acest proces conduce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos central.
Citeste si: Boala rară care pândește la munte