Close sidebar
Close sidebar

Drama lui Matei, copilul care suferă de cancer, căruia România nu îi poate oferi șansa la viață. „Matei, o să te faci bine! Uite câţi oameni îți sunt îngeri”

Viața lui Matei s-a schimbat radical, după ce o boală nemiloasă s-a strecurat în viața sa, iar părinții se simt neputincioși. Povestea lui Matei o puteți citi în rândurile ce urmează.

Ana-Maria Costea,

Drama lui Matei, copilul care suferă de cancer, căruia România nu îi poate oferi șansa la viață. „Matei, o să te faci bine! Uite câţi oameni îți sunt îngeri”


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Matei este un adolescent de numai 15 ani, care până acum două luni avea o viață ca a oricărui alt copil. El este iubit de familie, de prieteni, este îndrăgit de profesori, este premiant la școală și sportiv de performanță.

Totuși, chiar dacă pare că are o viață perfectă, Matei este pus într-o situație foarte dificilă din cauza unui diagnostic nemilos.

Citește și: Virozele respiratorii au umplut spitalele. Mai multe centre de triaj au fost deschise

Durerile de cap s-au transformat în tumoră cerebrală

Viața lui Matei a luat o turnură cu totul neașteptată, iar totul a început de la niște banale dureri de cap care s-au dovedit a-i fi fatale. Astfel, niște simple dureri de cap s-au transformat într-o tumoră cerebrală.

Mama lui Matei, Ana Maria, a povetit pentru România TV că băiatul ei începuse să aibă dureri de cap în luna septembrie.

„Îi mai dădeam câte un analgezic, fiind convinsă că este de la oboseală totul. Matei face fotbal de performanță de la 6 ani, este premiat, elev   în clasa a IX-a la Colegiul Național „Al.I. Cuza” din Ploiești. E un copil muncitor și, de mic, a vrut să dea tot ce e mai bun din el. Văzând că durerile nu trec, am început să îi facem investigații.

Analizele de sânge îi ieșeau mereu bune”, a povestit mama lui Matei.

Citește și: De nedescris: Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză donatorii de sânge vaccinați

„Ce șansă am să mă fac mare?”

Matei a fost mereu un copil cu zâmbetul pe buze, dar și în privire, premiant, sportiv de performanță, iar odată cu necazurile care s-au așternut asupra lui, el s-a transformat într-un băiat speriat.

Dacă în urmă cu 3 luni Matei nu avea niciun fel de griji, ei bine, în prezent își întreabă zilnic părinții „ce șanse are să se facă mare” și „ce șanse are să le fie alături până la bătrânețe și să apuce să-și îndeplinească și el visurile”.

Matei este la vârsta la care vrea să se joace fotbal cu prietenii, să mănânce înghețată, să cunoască tot ce are viața mai bun de oferit. Pe scurt, el vrea o viață normală, exact așa cum o au toți copiii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Matei, o sa te faci bine! Uite câți oameni îți sunt îngeri. Tot ce am vrut și vreau, ca mamă, e să te simți în siguranță, să nu cunoști boala, să nu ai habar de grijile oamenilor mari. Să te bucuri de copilărie, apoi de tinerețe și de familia ta. Mă iartă că plâng acum, dar nu m-a pregătit nimeni pentru ceea ce simt azi. Nu am avut timp să mă obișnuiesc cu ideea. Dar va ieși soarele, Matei! Știu că va ieși!” Acestea sunt cuvintele mamei lui Matei, sfâșiată de durere.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Spiridon. Îți aduce noroc și te scapă de necazuri

Unica salvare a lui Matei este terapia cu protoni

Până recent, părinții copilului nu aveau nicio soluție pentru problema gravă cu care se confruntă băiatul. 

Astăzi, apropiații lui Matei au descoperit că solidaritatea umană este cheia pentru ca băiatul să nu fie ucis de această boală nemiloasă și, cel mai potrivit tratament pentru el este terapia cu protoni.

Datorită oamenilor buni, Matei poate astăzi să vadă luminița de la capătul tunelului deoarece s-au strâns bani pentru a pleca la un drum greu, iar acesta este doar începutul.

Citește și: Spitalul Obregia va beneficia de un Centru de Psihiatrie Pediatrică. Nicușor Dan: „În prezent, în București nu există servicii publice de complexitate pentru psihiatrie pediatrică”

Matei va începe tratamentul la un spital de copii din Roma

Matei este așteptat la o clinică din Roma pentru a începe o nouă aventură a vieții sale, aceea de a rămâne în viață.

Medicii nu îi garantează nimic copilului, dar nici nu îi taie aripile, cu toate acestea asigurându-l că vor face tot ce ține de ei pentru ca Matei să revină în România sănătos și cu zâmbetul pe buze.
„E doar încercare urâtă a vieții, din care vom ieși învingători”, spune Ana Maria pentru  Observatorul de Prahova.

Citește și: 3 vedete din România care au câștigat lupta cu cancerul

Apelul disperat al unor părinți îndurerați

Părinții lui Matei lucrează la TVR, ca editori de imagine, astfel încât posibilitățile financiare  sunt limitate și nu le permit să achite spitalizarea și tratamentul de lungă durată care poate ajunge fără probleme la zeci de mii de euro, în funcție de schema de tratament.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„E singura șansă la viață a lui Matei. Cu cât mai repede ajungem în străinătate, cu atât mai bine. Fizic, acum el e mai bine, dar psihic e dărâmat. Face consiliere psihologică pentru a-i fi ridicat moralul. Are momente când spune că le nu vrea să plece, vrea să stea aici cu colegii și prietenii lui. În alte momente mă întreabă: mama, dar cât vom sta acolo? O să mă fac bine? NU știu ce să îi răspund. Lupt, luptăm cu toate armele pentru copilul nostru. Îl încurajăm, îi spunem că totul va fi bine, că el va redeveni același copil fericit și sănătos, așa cum era până la începutul lui noiembrie” , a mai spus mama adolescentului.

Citește și: Un copil de doi ani a fost suspect de leucemie. Medicii și-au dat seama că, de fapt, acesta se îmbolnăvise din cauza consumului de lapte de vacă

Cei care vor să îl sprijine în continuare pe băiat, pot face donații în următoarele conturi:

Titular cont: Ana Maria Caravia Moroianu

 
Cont LEI: RO57RZBR0000060024143443

Cont EURO: RO04RZBR0000060024143912 sau sponsorizarematei@gmail.com/ 0730.103.772( numărul de telefon al mamei lui Matei)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI