Spectacolul ”153 de secunde” porneşte de la povestea uneia dintre surpavieţuitoarele tragediei, Tedy Ursuleanu, şi dezvoltă un eseu vizual cu privire la o generaţie aflată în blocaj. Incendiul din Colectiv a lăsat urme adânci pe corpul lui Tedy Ursuleanu. Tânăra a suferit arsuri grave pe cap, spate şi mâini, a rămas fără degete la mâna stângă, dar nu s-a descurajat.

Denisse Moise o interpretează pe Teddy Ursuleanu (foto: Codtrut Sebastian Negut)

Proiectul ”153 de secunde” este o iniţiativă a regizoarei Ioana Păun care a realizat odocumentare complexă, care a adunat mărturii ale supravieţuitorilor, informaţii din presă opinii ale unor sociologi şi psihologi sau date legate de alte catastrofe internaţionale.

Povestea supravieţuitoarei Tedy Ursuleanu este spusă în spectacol de actriţa Denisse Moise, în vârstă de 27 de ani. Absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi specializată în arhitectură la Universitatea din Birmingham, Denisse a realizat proiecte cu mesaj socio-politic atât în teatru cât şi în cinematografie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Imagine din timpul repetitiilor (foto: Adi Bulboaca)

“Nu este un spectacol care să expună publicul în mod explicit la accidentul din Colectiv. Lumea cunoaşte mai tot ce ţine de incendiu şi de consecinţele lui. Vrem să facem următorul pas, spre înţelegerea schimbării, a posibilităţii ei, a moştenirilor culturale sistemice care ne menţin resemnarea“, spune Ioana Păun, iniţiatoarea şi coordonatoarea acestui proiect.
Spectacolul va fi prezentat pe 27 şi 28 octombrie, de la ora 19.00,
la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si