„V-aţi ales prost meseria! Auziţi?”, le spune șeful DSP cadrelor medicale, care acuzau lipsa echipamentelor de protecție împotriva coronavirusului.

Citeste si: Demisii în bloc în mai multe spitale din România. Cadrele medicale se tem de coronavirus

„Te iei şi te duci dacă nu vrei să mergi! Ascultă-mă acuma când vorbesc! Poliţia de Frontieră, o să ajungi acolo, şi o să vezi că poliţistul de frontieră are o mască simplă, atât.

Poliţistul de frontieră care a vorbit cu 100.000. Acum io vorbesc, da? Dacă nu, iei liftul şi la revedere!”, i-a reproșat șeful DSP unui medic chirurg.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Mai multe cadre medicale prezente la fața locului au spus că se tem să facă triajul epidemiologic celor care intră în țară la vamă, pe motiv că nu au echipamente de protecție și nu au fost instruiți să folosească echipamentul primit până în prezent.

Citeste si: Alte trei decese la persoane diagnosticate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 72

„Hai că văd că ești inteligentă”

„Putem să îl contaminăm înainte de a-l lua pe noi(...) Noi nu suntem instruiţi! Am întrebat ieri dacă primim echipamente de protecţie, nimeni nu ştia nimic”, a spus femeia.

„Hai că văd că eşti inteligentă. Cum se ia echipamentul ca să nu contaminezi? Dar pe cine să contaminezi?”, este replica şefului DSP Arad.

Citeste si: Coronavirus în România. 293 de persoane infectate în 24 de ore. Bilanțul oficial: 2.245

„Pe mine, pentru protecţia mea. Eu vă spun că 90 la sută din medici nu ştiu să îl ia corespunzător”, a răspuns femeia.

Mai multe cadre medicale din spitalele din țară și-au dat demisia pe parcursul acestei săptămâni, acuzând lipsa echipamentelor și teama de a nu fi infectate cu coronavirus. 

Marți, președintele Klaus Iohannis a dat asigurări cadrelor medicale că echipamentele corespunzătoare vor ajunge în spitale în cel mai scurt timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si