Parintele Grigore Mazilescu, duhovnicul Ilenei Ciuculete, este omul pe care Ileana l-a sunat prima oara cand a aflat ca este grav bolnava. De asemenea, cu cateva minute inainte sa moara, parintele Grigore a mers la clinica unde cantareata era internata si a spovedit-o.

Parintele Grigore este un personaj extrem de interesant in randul Bisericii Ortodoxe si multi spun ca destinul a fost oarecum nedrept cu slujitorul lui Dumnezeu.



Grigore Mazilescu este doctor in teologie, absolvent al Institutului Teologic Bucuresti si al Seminarului Teologic din Craiova. Este asistent la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, la catedra Teologie Istorica, Biblica si Filologie, are peste 10 lucrari stiintifice publicate, a participat la multe emisiuni pe teme religioase si este considerat un preot cu mult har, reusind sa se faca iubit si respectat de credinciosi.

Ileana Ciuculete avea incredere oarba in parintele Grigore

Cu toate acestea, Grigore Mazilescu nu este paroh al Bisericii Costeasca din Chitila. Seful pe cale „ierarhica” este mult mai tanar decat el si se numeste Dan Toader. Acesta nu este doar paroh, ci si Protopop al Protopiatului 1 Bucuresti. Asta in ciuda faptului ca pana in 2010, Parintele Grigore a fost paroh al Bisericii Sfanta Vineri Noua, un asezamant important din Capitala, iar inainte de asta a slujit la Manastirea Radu Voda.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cu 7 ani in urma, Parintele Grigore a fost revocat din functia de paroh a Bisericii Sfanta Vineri Noua printr-o decizie care a fost contestata de credinciosi. Adevaratele motive ale retrogradarii parintelui nu au fost niciodata facute publice. O enoriasa care a asistat la momentul in care parintele Grigore a fost „mazilit” a povestit insa scena.

„Astazi, la biserica noastra, Sfanta Parascheva sau Sfanta Vineri Noua, dupa liturghie, preotul paroh, parintele profesor grigore Mazilescu, a anuntat, zambitor, ca a venit un preot de la Protoieria Bucuresti, care are sa ne comunice ceva.

Si ce ne-a comunicat a consternat toti enoriasii: biserica, foarte mare, era plina si dupa momentul de tacere uluita – desi la noi nu se vorbeste in biserica – au urmat momente de rumoare. Personal, cred ca am carcotit cel mai tare si asa mi-am facut un milion de pacate la inceput de an.
Ce s-a intamplat? Popa ala – ca preot nu p[ot sa-l numesc – ne-a citit un comunicat in numele Patriarhului Daniel, conform caruia parintele Grigore a fost revocat din postul de paroh si retrogradat la conditia de preot III.

Asa arata Biserica Costeasca din Chitila

In continuare, am fost anutati ca parintele Michael Tita – sau parintele Mihai, cum ii spunem noi – a fost numit noul paroh. Motivul: pentru accelerarea lucrarilor de reconstructie sau asa ceva, a bisericii.

Dupa care popa de la Capitala a continuat sa citeasca din comunicatul Patriarhului in care se spunea ca parintele Mihai ar putea fi revocat „pentru abateri discplinare”, prin care se insinua ca asta a fost motivul revocarii parintelui Grigore.(...)
Adica, abia in afara comunicatului spunea ca s-a acceptat cererea parintelui Grigore de retragere”,
se scria pe blogul roxanaiordache.wordpress.com


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si