Close sidebar
Close sidebar

Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă

Dulceaţă căpșuni fără apă. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru dulceața de căpșuni cu care sigur nu vei da greș. Vă prezentăm o rețetă de dulceață de căpșuni fără strop de conservant sau apă, care va fi mai delicioasă, dar și mult mai ușor de făcut.

Alina Raducu,

Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Această dulceaţa de căpşuni va păstra culoarea naturală a fructelor, dar şi parfumul nelipsit al acestora.

Reţetă de dulceață de căpșuni rapidă şi delicioasă

V-ați întrebat care este diferența dintre gem și dulceata de căpsuni? Ei bine, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul se face din fructe sfărâmate în, pe când dulceaţa păstrează fructele întregi, adăugându-se și mai mult zahăr.

Astfel, pentru dulceaţa de căpșuni aveți nevoie de 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fructe, iar în cazul căpşunilor este nevoie şi de lămâie.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Care sunt ingredientele necesare pentru dulceața de căpșuni?

Aceastea sunt ingrediente pentru o dulceață de căpșuni fără apă: 1 kilogram de căpşuni 1 kilogram de zahăr zeama de la o jumătate de lămâie.

Dulceața de căpșuni se prepară astfel: Mai întâi se spală căpşunile după care se rup codiţele, fructele se aşează întregi într-un vas. Mai apoi turnați zahărul peste căpşuni, iar vasul il puteti pune peste noapte la rece, în frigider.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!

Astfel, a doua zi se pun căpşunile la fiert şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, luând din când în când spuma care se de deasupra. Dintr-un kilogram de căpşuni ies aproximativ 3 borcane mici, care se spală și apoi se pun în vas cu apă clocotită pentru a le steriliza, la fel și cu capacele acestora. Iar după ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, se adaugă zeama de lămâie,  apoi opriţi focul.

Gustați pentru a vedea dacă s-a fiert îndeajuns, iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Puneţi apă fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc. Astfel, acestă dulceaţa poate fi păstrată timp de doi ani.

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI