Close sidebar
Close sidebar

Dulceață de mure. Cum se prepară. Este ideală pentru clătite!

Dulceață de mure. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de dulceață de mure care se prepară ușor. Este perfectă pentru clătite!

Madalina Grigore,

Dulceață de mure. Cum se prepară. Este ideală pentru clătite!


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dulceață de mure. Cum se prepară. Gustoase și aromate, murele au un conținut ridicat de acid folic, acid pantotenic și vitaminele A,C, E și K.

Iată cum prepari cea mai delicioasă dulceață cu mure!

Dulceață de mure. Cum se prepară. Este ideală pentru clătite!

Dulceață de mure: ingrediente

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • o lămâie medie tăiată felii

Dulceață de mure.

Cum se prepară. Este ideală pentru clătite!

Dulceață de mure: mod de preparare

Foarte important este să ne folosim de o cratiță cu fundul gros și cât mai largă pentru ca murele să fiarbă repede și să nu se lipească.

Începem prin a pregăti siropul de zahăr: punem zahărul în cratiță peste care punem apă rece și amestecăm ușor până când tot zahărul este cuprins de apă.

Din momentul în care începe să fiarbă, siropul se lasă pe foc timp de 5-7 minute până când capătă consistență. Pereții vasului se șterg cu ajutorul unui burete nou udat cu apa rece si stors bine pentru a evita cristalizarea zaharului pe marginea vasului. 

Citeste si: Cum se gătește corect pieptul de pui? Secretele marilor bucătari

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Când siropul este gata punem feliile de lămâie și murele, amestecăm ușor și le lăsăm să dea în fiert. Spuma care se formează se ia cu ajutorul unei palete.

Focul se lasă la mediu pentru 40 de minute timp în care dulceața trebuie să fiarbă.

După 40 de minute oprim focul, acoperim vasul cu un prosop umed și lăsam dulceața să se răcească. 

După ce dulceața s-a răcit îi verificăm consistența. Dacă nu este exact cum ne dorim o mai putem pune pe foc pentru încă alte 7-8 minute. 

Borcanele bine sterilizate în prealabil se așează pe o suprafață metalică și se poate pune dulceața de mure în ele. 

Se capsează, se întorc cu capacul în jos pentru aproximativ 5 minute apoi se acoperă cu o pătură sau un prosop până când se vor răci în totalitate. La final se depozitează în cămară. 

Dulceața de mure este perfectă pentru clătite sau alte deserturi!

Citeste si: Cum se prepară corect gazpacho, o supă rece delicioasă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI