In articol:
Dulceață de mure. Cum se prepară. Gustoase și aromate, murele au un conținut ridicat de acid folic, acid pantotenic și vitaminele A,C, E și K.
Iată cum prepari cea mai delicioasă dulceață cu mure!
Dulceață de mure: ingrediente
- 1 kg mure
- 1 kg zahar
- 250 ml apa
- o lămâie medie tăiată felii
Dulceață de mure: mod de preparare
Foarte important este să ne folosim de o cratiță cu fundul gros și cât mai largă pentru ca murele să fiarbă repede și să nu se lipească.
Începem prin a pregăti siropul de zahăr: punem zahărul în cratiță peste care punem apă rece și amestecăm ușor până când tot zahărul este cuprins de apă.
Citeste si: Cum se gătește corect pieptul de pui? Secretele marilor bucătari
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Când siropul este gata punem feliile de lămâie și murele, amestecăm ușor și le lăsăm să dea în fiert. Spuma care se formează se ia cu ajutorul unei palete.
Focul se lasă la mediu pentru 40 de minute timp în care dulceața trebuie să fiarbă.
După ce dulceața s-a răcit îi verificăm consistența. Dacă nu este exact cum ne dorim o mai putem pune pe foc pentru încă alte 7-8 minute.
Borcanele bine sterilizate în prealabil se așează pe o suprafață metalică și se poate pune dulceața de mure în ele.
Se capsează, se întorc cu capacul în jos pentru aproximativ 5 minute apoi se acoperă cu o pătură sau un prosop până când se vor răci în totalitate. La final se depozitează în cămară.
Dulceața de mure este perfectă pentru clătite sau alte deserturi!
Citeste si: Cum se prepară corect gazpacho, o supă rece delicioasă