Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor
Dulceață de vișine. Dacă nu mai știți ce să faceți cu vișinele rămase sau vreți pur și simplu o gustare dulce acrișoară pentru sezoanele ce urmează, vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de vișine.
Dulceață de vișine. Vișinele sunt recunoscute ca fructe ale verii, dar acestea pot fi încorporate în diferite rețete, cum ar fi pandișpan cu vișine, tartă cu vișine șamd.
Pentru cei care vor să aibă un desert și în sezonul mai rece, atunci v-am pregătit o rețetă extrem de simplă cu vișine.
Mod de preparare: Se spală vișinele și se curăță de codițe și sâmburi, apoi se așează într-un vas mai mare cu zahărul deasupra.
Se păstrează acoperite pentru câteva ore pentru a lăsa zeamă, dar se amestecă regulat. Ulterior, se pune vasul la foc mic și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă între timp.
Odată ce zahărul s-a topit, dulceața de vișine se mai lasă la foc potrivit pentru încă o oră, dar se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului.
Pentru a știi dacă dulceața de vișine este gata, se ia o linguriță din dulceață și, dacă picătura este fermă și are o culoare închisă, atunci dulceața este gata. Dacă dulceața se descompune ușor, atunci mai trebuie lăsată pentru câteva minute pe foc.
Când dulceața este gata, se pune în borcane curate și uscate, se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească în mod natural. Dulceața de vișine este gata și poate fi păstrată în cămară pentru tot restul anului pentru deserturi ori consumată ca atare.