Close sidebar
Close sidebar

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor

Dulceață de vișine. Dacă nu mai știți ce să faceți cu vișinele rămase sau vreți pur și simplu o gustare dulce acrișoară pentru sezoanele ce urmează, vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de vișine.

Laura Macovei,

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dulceață de vișine. Vișinele sunt recunoscute ca fructe ale verii, dar acestea pot fi încorporate în diferite rețete, cum ar fi pandișpan cu vișine, tartă cu vișine șamd.

Pentru cei care vor să aibă un desert și în sezonul mai rece, atunci v-am pregătit o rețetă extrem de simplă cu vișine. 

Citește și: VIDEO- Românii se întrec în crearea unor rețete care mai de care mai ciudate. Ce creații noi apar în bucătăria românească

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas

Dulceață de vișine. Rețeta pas cu pas. Secretul gospodinelor

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ingrediente:

  • 1 kg de vișine fără sâmburi;
  • 1 kg de zahăr;
  • 1 lămâie;
  • 1 baton de scorțișoară;
  • 1 jumătate de păstaie de vanilie.

Mod de preparare: Se spală vișinele și se curăță de codițe și sâmburi, apoi se așează într-un vas mai mare cu zahărul deasupra.

Se păstrează acoperite pentru câteva ore pentru a lăsa zeamă, dar se amestecă regulat. Ulterior, se pune vasul la foc mic și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă între timp.

Citește și: VIDEO- Rețetă: Cum facem cel mai bun frappe acasă

Odată ce zahărul s-a topit, dulceața de vișine se mai lasă la foc potrivit pentru încă o oră, dar se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului.

Pentru a știi dacă dulceața de vișine este gata, se ia o linguriță din dulceață și, dacă picătura este fermă și are o culoare închisă, atunci dulceața este gata. Dacă dulceața se descompune ușor, atunci mai trebuie lăsată pentru câteva minute pe foc.

Când dulceața este gata, se pune în borcane curate și uscate, se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească în mod natural. Dulceața de vișine este gata și poate fi păstrată în cămară pentru tot restul anului pentru deserturi ori consumată ca atare.

Poftă bună!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI