Ștefănuț, Maria, Tudorel și Marian Moise sunt patru copii pe care îi găsim într-o casă modestă în satul buzoian Cândești, așezați în jurul mamei care ar face orice pentru binele copiilor săi, doi dintre ei cu probleme de sănătate și mare nevoie de ajutor.

Sărăcia și neajunsurile sunt la ordinea zilei în casa lor iar acum parcă toate relele s-au adunat peste ei. Fiecare zi e o grea încercare pentru biata mama care nu mai știe cum să se împartă între grijă pentru soțul bolnav căzut la pat, și grija pentru cei 4 copii. Destinul

n-a fost niciodată de partea ei, femeia luând viață în piept încă de la 17 ani, atunci când i-a pierdut rând pe rând pe toți cei dragi; mai întâi mama, tatăl apoi, sora, fratele.

Citește și: Curs valutar BNR, 23 octombrie 2023. Evoluția euro și a dolarului la Banca Națională

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De parcă nu aveau destul de suferit, familia Moise trăiește acum într-o totală incertudine. Au investit ultimul bănuț, ba chiar s-au îndatorat pe 5 ani, ca să-și construiască o cămăruță și o bucătărie în curtea pe care o împărțeau, până de curând, cu părinții tatălui. Aceștia din urmă însă au decedat, iar acum familia Moise se teme ca va rămâne pe drumuri.

Chiar dacă sunt îngenunchiați de sărăcie și neajunsuri, membrii familiei Moise încearcă să vadă întotdeauna partea bună și să se bucure cu puținul pe care îl au.

Copiii sunt stâlpul mamei în gospodărie, iar mama, icoana lor.

Tot duminică, la “Asta-i România!” ajungem la Rășinari, un sat aflat la 12 kilometri de Sibiu, care a ajuns în topul celor mai bune destinații rurale din lume. Rășinariul este unul dintre cele 32 de sate din 18 țări, recunoscut de Organizatia Mondiale a Turismului. Viața simplă de la poalele Munților Cindrel este comoară ascunsă pe care o caută acum curioși din toate colțurile lumii.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!” duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si