De cele mai multe ori, străinătatea nu este numai lapte și miere, este și dor, si suferință, uneori. O știu cel mai bine milioanele de români plecați în lume după un trăi mai bun iar pentru familia Iotu, pe care o vom cunoaște în ediția de duminică a emisiunii, anii petrecuți în Spania au fost o lecție amară.

Citește și: VIDEO- Plăcintele și merindele, vedetele din acest weekend în Brașov

Alături de echipa emisiunii “Asta-i România!” ajungem la Târgoviște, locul numit acasă, de familia Iotu. Au revenit de unde au plecat acum 20 de ani, cu buzunare goale de bani, dar pline de speranță, cu multă putere de muncă și cu gândul că vor reuși departe ce n-au reușit în țară. Liliana nu va uita niciodată ziua în care a plecat din România; cu doi copii mici, cu toată viața înghesuită în câteva geamantane, cu un bilet doar dus spre Castellon, Spania. Era nevoită să facă pasul acesta pentru un trăi decent.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru întreaga familie, adaptarea în Spania a fost provocatoare încă de la început. Au fost ani grei în care au strâns din dinți ca să meargă înainte. O vreme le-a fost bine. Copiii se integraseră, iar ei munceau din greu pentru visul care-i adusese acolo: să aibă o casă. Și când credeau că s-au pus pe picioare, viața le-a oferit o serioasă lovitură. În 2007 criza financiară lovea cel mai tare în diaspora română din Spania.

Joburile au devenit brusc nesigure și, ca să plătească împrumutul de 200.000 de euro, Lili a acceptat să spele podele. Toate acestea până într-o dimineață, când Lili a trebuit să-și anunțe copiii că începând de a doua zi casa lor, plătită pe jumătate, nu mai e a lor, că trebuie să-și facă din nou valizele și să se întoarcă de unde plecaseră în urmă cu 16 ani.

Citește și: “Bia Khalifa”, dezvăluiri cutremurătoare sâmbătă, de la ora 22:30, la Kanal D2, la “În oglindă”: “Nu vreau să fiu ca tata, nu sunt și n-o să fiu niciodată!”

Urmăriți o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si