Ajunși în această perioadă a vieții lor când le este cel mai greu, cei mai mulți dintre bătrânii de astăzi au rămas ai nimănui. Sunt prea obosiți să își ducă povara bătrâneții și prea dezamăgiți ca să mai facă ceva. Cu gândul mereu în trecut, încrâncenați, triști și niciodată fericiți, așa ii vedem, de cele mai multe ori, pe bătrânii noștri, care se simt tot mai abandonați, ajungând pradă neputinței și singurătății.

Duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”

Îmbrăcăți în haine cernite, pentru cei mai mulți dintre aceștia, zilele sunt toate la fel. Dacă la țară oamenii își mai ocupă timpul prin gospodărie sau schimbă o vorba cu vecinii de peste gard, la oraș singurătatea este și mai dureroasă. Luni, ani la rând, mulți dintre bătrâni sunt prizonieri între pereții propriilor locuințe, în care și-au strâns toată viața, trăind azi doar din amintirea zilei de ieri.  

Citește și: VIDEO- „Asta-i România”, duminică, de la ora 14.30. Cazul Alexandrei, fetița ucisă în bătaie de mamă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Așa ni se înfățișează imaginea acestor oameni, care reflectă societatea în care trăim, care are grijă să-i arunce pe bătrâni undeva la margine, deși am avea atât de multe de învățat, de la aceștia. Trăiesc și atât, măsurând timpul între două cupoane de pensii și între două sărbători din an, când speră să-și strângă în brațe copiii și nepoții.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si