Echipa emisiunii ajunge în cea mai înaltă așezare din România, în localitatea Măguri, din comuna Măguri-Răcătău, Cluj, situate la aproximativ 1200 de metri altitudine. Aici se dezvăluie o lume desprinsă din cu totul alte timpuri, un un sat care farmecă prin frumusețea peisajelor și mai ales prin bunătatea oamenilor. 

Citește și: VIDEO- Spațiul personal, esențial într-o relație. Psiholog Cristian Andrei: „Merită să cultivăm propria persoană și merită să avem un spațiu al nostru, individual, în care să existe valorile noastre”

Aici trăiește badea Simion, ultimul fierar rămas pe meleagurile astea. Numai el mai știe secretul fierului îmblânzit, însă până nu demult, fierari că el se găseau în fiecare sat, pentru că era nevoie de ei în gospodărie, la  roțile căruțelor, la potcoavele cailor și ale boilor, și  la  tot felul de  unelte de lucrat pământul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

mihai-ghita-prezentatorul-asta-i-romania

Mihai Ghiță, prezentatoru Asta-i România

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Ultimul fierar

De când cu apariția tractoarelor și a uneltelor motorizate, nimeni n-a mai avut nevoie de fierari. Ajunși în atelierul lui badea Simion regăsim o lume întreagă, uitată, trecută, pe care bătrânul o readuce la viață cu fiecare sunet de ciocan bătut în nicovală. În cămăruța sa veche, nu găsești nicio unealtă electrică, pentru că badea Simion lucrează totul „de mână”, cu scule vechi, ca pe vremuri.

Până și cărbunii sunt făcuți de badea Simion, care ne explică că focul trebuie să ajungă la 1000 de grade Celsius dacă vrei să îmblânzești fierul. Apoi, se pune pe treaba, începe să făurească un set de potcoave, pe care le va vinde la preț de nimic... și asta după ore de muncă grea!

Tot în ediția de duminică „Asta-i România!” aflăm ultimele detalii al celui mai mediatizat caz de înșelătorie din ultimii ani, cel al româncei Simonei Mărgăian, acuzată de înșelăciune și spălare de bani, după l-a „vrăjit” pe italianul în vârstă de 70 de ani Francesco Thiela, și

l-ar fi convins să îi trimită un milion de euro.

Citește și: VIDEO- Melodii vechi, interpretări noi. Andrada Oroș readuce la viață hiturile vechi

Cazul româncei se pare să se apropie de final, cu un verdict dur din partea judecătorilor. Pentru că s-a jucat cu sentimentele, dar și cu banii bătrânului italian, Simona a fost condamnată la 5 ani de închisoare și despăgubiri de aproape șapte sute de mii de euro, însă decizia judecătorilor nu este definitivă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si