Close sidebar
Close sidebar

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Iată ce sărbătoare este și ce nu ai voie să faci în această zi!

Alina Raducu,

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18).

Ce nu ai voie să faci în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci?

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Potrivit crestinortodox, evanghelia rânduită trebuie citita în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci are ca temă urmarea lui Hristos. Prima lucrare în urmarea lui Hristos sau în cultivarea comuniunii de viaţă cu El este lepădarea de sine. A doua este asumarea sau luarea crucii, iar a treia este împlinirea voii lui Hristos în viaţa omului.

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: Ce nu ai voie să faci în această zi?

Citeste si: Rugaciune de Taierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezatorul

Totodată, în sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, sunt prăznuiți mai mulți sfinți, Sf. Mc. Trofim, Savatie și Dorimedont.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont au trăit pe când la Roma împărăteasa Probus împăratul (276-282), deci pe vremea când încă erau prigoniți creștinii, iar în Antiohia stăpânea dregătorul Eliodor. Deci, pe când se săvârșea praznicul zeului Apolo, din părțile din afară de cetate, veniră în Antiohia doi oameni neștiuți, Trofim și Savatie, creștini dreptcredincioși și închinători și Dumnezeului celui adevărat. Și, văzând prăznuirea cea pierzătoare de suflete a păgânilor, n-au voit să intre și să se veselească cu dânșii, zicând: „Suntem creștini și nu se cade nouă a veni la ospețe păgânești”.

Din tradiție se știe că duminica este ziua în care omul se odihneşte, se gândeşte la Dumnezeu şi la viitorul lui. Această zi ne aduce aminte că avem un scop pentru care trăim aici pe pământ.

Astfel, duminica nu avem voie nici să spălăm, nici să calcăm, nici să facem curăţeni e, deci este păcat să facem orice ce înseamnă "muncă".

Citeste si: Când începe Postul Crăciunului 2021?

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI