Duminica de Florii este una plina de traditii si superstitii care aduc noroc si sanatate celor care le respecta.

Salcia este nelipsita la sarbatoarea Floriilor. Credinciosii merg la slujba cu ramurile si dupa ce sunt sfintite le pun la icoane, geamuri, usi, porti sau le utilizeaza in gospodarie. In ziua de Florii se curata mormintele si se impodobesc cu ramuri de salcie.

Si pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii vitei

de vie, pe stupi si la ferestre se agata ramuri de salcie, pentru ca toti membrii familiei sa se bucure de prosperitate si de sanatate. De asemenea, pe ogoare si in gradini, se ingroapa mugurii salciei sub prima brazda, tot pentru efectul lor miraculos, care atrage belsugul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

La sate, oamenii se incing cu ramurele de salcie la brau, ca sa fie aparati de boli si paguba.

O alta traditie, care se pastreaza in mai multe zone ale tarii, spune ca cel care se impartaseste in duminica Floriilor are sansa sa i se indeplineasca orice dorinta.

De Florii este dezlegare la peste, iar traditia spune ca mancarurile din peste, pregatite in aceasta zi, au putere de vindecare.

Fetele necasatorite trebuie sa scoata zestrea in curte sau la fereastra si sa o impodobeasca cu flori, iar in ziua de Florii tinerele se roaga Mantuitorului Iisus sa le dea sanatate si sa le aduca ursitul mai repede.



In aceasta zi nu trebuie sa te speli pe cap. Oamenii din Muntenia spun ca cei care fac asta incaruntesc inainte de vreme.

O alta traditie spune ca vremea din ziua de Florii o prevesteste pe cea din ziua de Paste.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si