Invitat în cadrul emisiunii, Dr. Burcin Batman, medic chirurg, a dezvăluit că obezitatea poate fi abordată atât prin tratamente chirurgicale, cât și nechirurgicale. O intervenție chirurgicală frecventă este gastrectomia longitudinală, reprezentând aproximativ 75% din astfel de proceduri la nivel mondial. Alte opțiuni includ bypassul gastric și mini bypass gastric, iar cel mai recent tip de procedură este gastrectomia longitudinală.

Dr. Batman a subliniat importanța unui program de control înaintea intervenției chirurgicale, incluzând analize de sânge, examen endoscopic, ecografie abdominală și alte examinări.

În cazul gastrectomiei longitudinale, nu se recomandă o dietă specială, însă pentru alte tipuri de intervenții, precum bypassul gastric, se impune adoptarea unei diete specifice.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Întrucât mulți pacienți cu diagnostice grave caută a doua opinie medicală pentru a identifica cea mai bună soluție de tratament, al doilea interviu al ediției a prezentat informații esențiale privind pașii pe care un pacient trebuie să îi parcurgă în acest sens.

Conform Dr. Süleyman Hilmi Akasoy, pentru a obține o a doua opinie medicală, pacienții trebuie să trimită rezultatele medicale, tratamentele anterioare, diagnosticul lor, istoricul medical familial, toate investigațiile radiologice și analizele de laborator.

Aceste informații sunt evaluate de către un consiliu medical format din specialiști din diverse domenii, inclusiv medicină oncologică, radioterapie oncologică, chirurgie, dietetică, psihologie, radiologie intervențională și medicină nucleară. Dacă este necesară testarea genetică, medicul specialist oferă informații și acestea sunt comunicate pacientului.

Această ediție a emisiunii "Apel la Consilier" aduce în prim-plan perspective importante privind abordarea obezității și necesitatea unei a doua opinii medicale în procesul decizional al pacientului.

Nu ratati emisiunea “Apel la consilier” difuzata duminica, de la 9:30, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si