Duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, emisiunea de reportaje ”Asta-i România!” ne propune să descoperim modul în care schimbările climatice extreme, cu recorduri de temperatură sau furtuni violente, ne vor schimba viața.

În prima lună de vară orașele s-au transformat în adevărate cuptoare, iar la țară pământul s-a crăpat în lipsa precipitațiilor. Trăim cele mai fierbinți zile de vară, cu temperaturi record, care intră în istoria meteorologiei.

Între betoanele marilor orașe aerul e tot mai greu de respirat, iar la sate, țăranii spun ca n-au mai simtit așa căldură. Zone întregi din Oltenia se transformă în deșert si încet, încet dunele de nisip se extind, acaparând zone până nu demult roditoare.

In Călărași de Dolj, la mică distanță de Dăbuleni, capitala rurală a pepenilor românești, soarele arde mai tare ca nicăieri și n-a mai căzut picatură de apă. Sistemul de irigații distrus de zeci de ani nu primește momentan finanțare, iar oamenii care trudesc de o viață pământul își mai pun speranțe doar în mila lui Dumnezeu. Ca să poată să-și susțină culturile, legumicultorii își sapă fântâni dupa posibilitati.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pentru aceștia, autoritățile locale încearcă să găsească soluții. E nevoie de apă atât pentru animale, pentru irigarea ogoarelor, dar și pentru viața de zi cu zi a locuitorilor.

Care ar fi soluțiile pentru remedierea acestei probleme, cum ne putem adapta la schimbări înainte sa fie prea târziu, aflati duminică, de la ora 14.30, în cadrul emisiunii Asta-i România, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si