Close sidebar
Close sidebar

După 14 zile de război, Rusia preferă să își atingă obiectivele prin discuții

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis în a 14-a zi de război că Moscova își va atinge obiectivul de statut neutralitate al Ucrainei prin intermediul discuțiilor.

Diana Puiu,

După 14 zile de război, Rusia preferă să își atingă obiectivele prin discuții

[Sursa foto: Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia speră să realizeze progrese mai semnificative în cursul viitoarei runde de convorbiri cu Ucraina, iar operațiunea militară se desfășoară conform planului, după spusele purtătorului de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Citeste si: Un băiat de șase ani a strâns o sumă mare de bani pentru a-i ajuta pe ucraineni: „Trebuie să facem mai mult”

Rusia a constatat "progrese" în negocierile cu Ucraina, adaugă purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.
„Au fost realizate unele progrese” în negocierile destinate să „pună capăt cât mai curând posibil vărsării de sânge fără sens şi rezistenţei forţelor armate ucrainene”, a spus ea.

Citeste si: Copiii grav bolnavi, refugiați ucraineni, vor fi transportați în Israel pentru tratament. David Saranga, ambasadorul Israelului la București, i-a întâmpinat la graniță

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Zaharova a mai declarat că „operaţiunea militară specială” a Federației Ruse nu are ca scop răsturnarea actualului guvern al Ucrainei.

Rezultatele celei de-a treia runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina

​A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat, părțile înregistrând „ câteva rezultate” în privința culoarelor umanitare, a declarat Mikhailo Podoliak, membru al delegației ucrainene.

Citeste si: Recompensă de 1 milion de dolari pentru soldații ruși care își predau aeronavele de luptă în Ucraina

Un negociator rus a declarat, citat de AFP, că noua rundă de negocieri nu a fost la „nivelul așteptărilor”.

„Sperăm că data viitoare vom putea realiza un progres mai mare”, a spus Vladimir Medinski în timpul unui briefing de presă difuzat de postul de stat rus Rossia 24.

Citeste si: Mobilizarea rezerviştilor în caz de război: Ce prevede legislaţia din România?

Negocierile desfăşurate luni au avut loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut şi  a doua rundă de negocieri. Conform agenţie Interfax, pe agenda discuţiilor sunt trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI