Close sidebar
Close sidebar

Dupa ce a fost plimbata ore in sir intre spitale, medicii i-au amputat piciorul unei femei din Roman. Aceasta fusese implicata intr-un accident rutier

Masina in care se afla femeia in varsta de 63 de ani s-a rasturnat, duminica, intr-un sant, la intrarea in Roman, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru ca initial prin 112 s-a anuntat ca este vorba despre un autocar si ca sunt trei victime, de la Iasi s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD pentru preluarea victimei care a suferit celel mai grave rani, dar si alertarea a doua autospeciale de victime multiple in caz ca serviciile de urgenta din Neamt vor avea nevoie de ajutor. Elicopterul SMURD a ajuns in zona accidentului in mai putin de 20 de minute de la decolare, insa femeia in varsta de 63 de ani fusese deja preluata de catre un echipaj al SAJ si era in drum spre Spitalul Roman.

”Cei de la Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt au ajuns acolo si au constatat ca era vorba despre o pacienta in stare foarte grava, de 63 de ani, pentru care noi am decis aducerea cu elicopterul, insa alta a fost decizia medicului de pe ambulanta SAJ Neamt, care a transferat pacienta la Spitalul Roman", a declarat, pentru Mediafax, prof.

univ.dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Femeia avea mai multe leziuni, politraumatisme la nivel cranian si cervical, insa cea mai grava leziune era cea de la piciorul stang, care ii fusese strivit in accident. Medicii de la Roman au decis transferul femeii la Spitalul din Piatra Neamt.

La randul lor, la mai bine de patru ore de la accident, medicii din Piatra Neamt au cerut interventia elicopterului SMURD, pentru transferul femeii la Iasi, cazul fiind foarte grav.

Conditiile meteo nefavorabile nu au permis ridicarea de la sol a elicopterului, iar femeia a fost transferata terestru pana la Iasi.
Abia la sapte ore de la accident femeia a ajuns in sala de operatie, unde medicii ieseni au trebuit sa ii amputeze piciorul pentru a-i salva viata.

"A ajuns aproape de ora 21.00 in UPU Spiridon, in stare grava.(...) S-a decis intrarea in sala de operatie, la ortopedie, unde s-a efectuat amputatie la nivelul coapsei, intrucat la acel moment nu a mai fost posibila o alta interventie de salvare a membrului care sa nu

puna in pericol viata. Pacienta este in ATI, este in continuare nevoie de tratament complex, inclusiv din partea colegilor de la Neurochirurgie care au venit aseara si au evaluat cazul. Va necesita trament in urmatoarele zile, speram intr-o evolutie favorabila", a afirmat Diana Cimpoesu.

Citeste mai multe AICI. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI