Close sidebar
Close sidebar

După coronavirus o altă nenorocire lovește România! Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut anunțul

Potrivit prognozei agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, România va fi lovită de un val de secetă.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deși toamna este sezonul ploios și pământul are multă nevoie de apă, în perioada 1 – 7 octombrie, în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, dar şi în cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, unde conţinutul de umiditate va prezenta valori deosebit de scăzute.

Citeste si: Iarnă grea pentru bucureșteni. Nicușor Dan: O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„În stratul de sol 0-20 cm ogor, rezerva de umiditate se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Transilvania, local în nordul, nord-vestul, vestul şi sudul Munteniei, izolat nord-estul Banatului. Conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, local în sudul, centrul şi izolat estul Moldovei, centrul şi estul Transilvaniei”, menţionează specialiştii ANM.

Citeste si: Clotilde Armand reacționează în scandalul fraudării alegerilor. “Cel care duce sacul este șoferul lui Daniel Tudorache”


Culturile agricole, grav afectate

De asemenea, în zilele fără precipitaţii, lucrările agricole de sezon, respectiv recoltarea, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arături, pregătirea patului germinativ şi semănat se vor desfăşura în bune condiţii. Agrometeorologii recomandă continuarea lucrărilor de semănat la cerealierele de toamnă în epoca optimă (15 septembrie – 20 octombrie), îndeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă în stratul arabil al solului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI