Cunoscute ca și mialgii, durerile muscular apar indiferent de sex sau categoria de vârstă. În dependență de intensitate deosebim următoarele tipuri de dureri musculare: durere musculară ușoară, moderată și severă.

Cel mai des întâlnite sunt durerile musculare la nivelul picioarelor, gâtului și durerile de spate.

Cauzele durerilor musculare

Majoritatea cazurilor de dureri musculare vin ca o consecință a tensiunii, stresului sau a activității fizice realizate incorect.

Cel mai des întâlnite cauze a apariției durerilor musculare sunt:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

suprasolicitarea mușchiului în timpul unei activități fizice realizate; tensiune musculară la nivelul uneia sau mai multor zone ale corpului; traumatism la nivelul muschiului produs în timpul suprasolicitării fizice sau a exercițiilor; hipocalcemia; neefectuarea exercițiilor de întindere și încălzire înainte de începerea unui antrenament fizic intens; durerea la nivelul întregului corp poate fi o consecința a unei infecții bacteriene sau virale, afecțiuni (hipertiroidism sau hipotirodism) sau o reacție adversă la medicamente (statine); deshidratarea; poziție inconfortabilă în timpul somnului și probleme cu acesta.

Simptomele durerii musculare

Pe lângă durere, mialgiile mai pot avea următoarele simptome: înroșirea zonei dureroase, inflamație și febra. Febra musculară are simptome precum: dificultate la mișcare din cauza durerilor la nivelul unui membru, pierderea puterii musculare pe termen scurt, oboseala musculară, mușchi sensibili la atingere.

Durerea musculară poate avea intensitate diferită, putând să dispară în câteva secunde (spre exemplu cârceii), zile sau luni.

Ea poate cuprinde toate grupele musculare sau poate fi localizată într-o anumită regiune a corpului. În dependență de afecțiunile în care se întâlnesc, durerile musculare pot fi însoțite de stare de oboseală permanentă, insomnie, febra sau artralgii (dureri localizate la articulații).

Tratament pentru durerile musculare

Odihna – joacă un rol foarte important atunci când avem nevoie de tratarea durerilor muscular și articulare. Este bine venit să avem minimum 7 ore pe noapte. Mult contează și poziția de somn, care trebuie să fie una corectă, cu spatele cât mai întins. Comprese cu gheață – tot pentru a scădea din intensitatea unei dureri musculare este recomandata compresa cu apa rece. Aceasta are rolul de a scadea inflamatia, dar nu de a o elimina. Tratamente cu antiinflamatoare – în cazurile de dureri musculare severe, până a face un consult la un medicul specialist, se recomandă admnistrarea unor medicamente antiinflamatoare care servesc și ca remedii pentru febra musculară. Atenție, acestea reduc din intensitatea durerii, dar nu elimina și cauza ei! Masajul – un kinetoterapeut poate rezolva fără dificultate o astfel de problemă, după câteva ședințe de masaj. Întinderea mușchilor prin exerciții de stretching (pilates, yoga) – realizate zilnic în prima parte a zilei,poate preveni apariția de dureri musculare. Foloseste un unguent local – un gel folosit pe zona inflamată, precum Diclofenac Sodic  poate reduce durerea provocata de aceste dureri musculare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si