Close sidebar
Close sidebar

E obligatoriu sau nu sa ai polita RCA in masina tot timpul? Desi legea spune ca nu, politistii continua sa ii amendeze pe soferii care nu detin aceste acte

Politia Romana interpreteaza legea intr-un fel, instanta in altul! Un judecator a stabilit definitiv si irevocabil ca, soferii nu sunt obligati sa tina in masina polita RCA. Cu toate astea, agentii continua sa dea amenzi, chiar daca instanta le anuleaza. ##VIDEO44446##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Sa ne intelegem de la bun inceput. Orice sofer e obligat sa incheie o polita RCA. Dar, trebuie sa pastram si dovada cu noi, in masina?

Tribunalul Salaj a  decis definitiv  ca polita RCA nu trebuie tinuta in masina pentru a fi prezentata la vreun control.
Intr-un punct de vedere oficial acordat pentru Stirile Kanal D, reprezentantii Politiei Romane ne-au explicat pe ce legi se bazeaza.

ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI 195/2002

-ARTICOLUL 10, ALINEATUL 1

-ARTICOLUL 35, ALINEATUL 2

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

-ARTICOLUL 76, ALINEATELE 1 SI 2

LEGEA 136/1995-ARTICOLUL 48

Mai simplu spus, aceasta insiruire de articole si alineate se refera la Codul Rutier si Legea Asigurarilor. Instanta desfinteaza insa argumentele! Nici in codul rutier nu se prevede in mod express ca trebuie sa ai polita! Exista o noua lege a asigurarilor, OUG 54/2016. Nici aici nu regasim nimic cu privire la aceasta obligatie!

Politistii vor da in continuare amenzi, in ciuda deciziei instantei. Singura solutie ramane tot justitia pentru anularea proceselor verbale!

Sa vedem cum interpreteaza Politia Romana si alte legi.  Sa analizam un exemplu ce tine de siguranta pietonilor!

Legea spune clar: proprietarii sunt obligati sa curete gheata de pe cladiri. Ce face Politia Romana? Pune un afis de avertizare  si asteapta ca zapada sa se topeasca.

Iata Romania eternal si fascinanta, pana la capat!

Sediul central al Politiei Romane e un pericol pentru cei din jur. Trotuarul nu a fost degajat in totalitate. Iar de streasina atarna o bucata mare de gheata.

Afisul nu absolva proprietarul, in cazul in care cineva e ranit. Asa ca oamenii o apuca pe strada. Bine ca nu i-a amendat nimeni pana acum. Dar cine stie?!? Daca legea o cere, orice e posibil in Romania!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI