O tânără din județul Alba a fost exmatriculată de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca din cauza unei boli tratabile. Ea a învins în instanță instituția și și-a încheiat studiile, devenin agent de Poliție.

Anamaria Buș a depus jurământul pentru a deveni polițistă vineri, la data de 7 aprilie. Ea a intrat la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca în anul 2018. Din nefericire, din cauza unei boli de plămâni, ea a fost exmatriculată în anul 2019.

Citește și: Alin, un poliţist din Argeş, a devenit erou pentru un bătrân de 70 de ani care s-a înecat într-un restaurant

Ana a învins Poliția Română

Conducerea școlii ceruse avizul comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj. Aceasta a stabilit că Anamaria nu era aptă medical pentru a-și continua cursurile, scrie Adevărul.

A fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde a urmat un tratament și s-a vindecat. După vindecare, conducerea școlii nu a vrut să o reîncadreze ca elev.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În anul 2020, Anamaria Buș a dat instituția în judecată. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Alba, iar ea și-a dovedit dreptatea în instanță. Instituția a fost obligată să îi reevalueze situația medicală și să o reîncadreze ca elevă dacă îndeplinea baremul medical.

Ulterior, Anamaria Buș a fost reîncadrată în Școala de Poliție, iar în 2023 a finalizat studiile.

Citește și: Operațiune de căutare în Botoșani! Pompierii încearcă să găsească un bărbat dispărut în lacul de acumulare Stânca-Costeşti

Ce s-a hotărât în acest caz?

Anulează în parte Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019. Înlătură din Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019 menţiunea «îi încetează calitatea de elev», menţiune ce urmează a fi înlocuită cu «i se suspendă calitatea de elev până la o nouă reverificare a situaţiei medicale».

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dispune reîncadrarea reclamantei în calitatea de elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca în vederea reluării studiilor doar în situaţia în care, urmare a reverificării situaţiei medicale a acesteia, se constată îndeplinirea baremului medical de către reclamantă.

Reverificarea situaţiei medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, iar reîncadrarea reclamantei, în situaţia în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoţiei pentru care s-a organizat respectivul concurs”

, a decis magistratul de la Tribunalul Alba


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si