Close sidebar
Close sidebar

Ecommerce-ul creşte consumul mediu de apă

Un nou trend în comerţul online îl reprezintă introducerea categoriilor de băuturi alcoolice şi non-alcoolice pe site-urile de eCommerce. Piaţa românească de eCommerce continua să se extindă şi în următorii ani va aduce consumatorilor produse care în mod normal se găsesc pe rafturile supermarketurilor. Astfel că alimentele şi băuturile îşi vor face curând apariţia în mediul online, în sortimente cât mai variate, ceea ce-ţi va uşura lista de cumpărături şi timpul petrecut în magazine.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Apa îmbuteliată este indispensabilă oricărei gospodării, acest lucru o dovedesc şi statisticile care arată că un român consumă în medie 82 l/an, în timp ce în Europa consumul mediu de apa per om este de 109,9 l/an. Acelaşi studiu susţine că 49% din băuturile non-alcoolice consumate în Europa, în anul 2016, era apa îmbuteliată, urmată de băuturile soft (sucurile acidulate) 39% şi nectar-urile în proporţie de 8%.

În România piaţă băuturilor îmbuteliate este în creştere, astfel că în 2021 se estimează că va creşte consumul de apa per om la 97l/an, iar cea a băuturilor soft la 84 l/an. În topul băuturilor îmbuteliate achiziţionate în 2017, pe primul loc se află apa minerală, urmată de băuturile carbonatate şi bere/cidru.  În 2017, apa minerală îmbuteliată a înregistrat o cifră de vânzări de peste 2 miliarde de lei şi un volum de 1,47 miliarde de litri, ceea ce dovedeşte că apa îmbuteliată este o categorie de interes pentru românii.
 
Dat fiind acest trend ascendent, apa îmbuteliată a început să fie adusă şi în mediul online, în cele două variante, în cantităţi diferite.

Printre avantajele achiziţiei din mediul online se număra:

Timpul liber câştigat – un drum la supermarket durează în medie, în Bucureşti, între 1 oră şi 2 ore;
Livrarea produsului se poate face mai rapid;
Faptul că nu cari greutăţi şi produsele sunt livrate direct acasă;

Diversitatea brandurilor (plus preţuri mai avantajoase ca în magazine).
  
De exemplu pe site-ul altex.ro au fost introduse cele 2 categorii de apa îmbuteliată: apa minerală şi apa plată. Deşi este o categorie la început, Altex intenţionează să o extindă, în momentul de faţă pe site

existând diferite branduri, după cum urmează:

Apa plată: Aqua Carpatica, Dorna, Bucovina şi La Vitta;
Apa carbogazoasă: Aqua Carpatica (atât Forte cât şi cea clasică), Dorna, Bucovina şi La Vitta.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Se poate observa că acesta încearcă să aducă în atenţia consumatorilor o gamă destul de extinsă de branduri, pentru a mulţumi şi împăca toate gusturile, în oferta Altex regăsindu-se atât branduri autohtone cât şi internaţionale.

Acest lucru se întâmplă deoarece există mai multe comportamente de consumatorii – bebeluşi, copii, adolescenţi, adulţi şi vârstnici, ceea ce înseamnă că furnizorii de apă îmbuteliată trebuie să se adapteze nevoilor acestora.

De exemplu la bebeluşi, aceştia trebuie să consume o apă cu un nivel scăzut de nitriţi, în ambalaje practice şi corespunzătoare. Astfel, a luat naştere brandul Aqua Carpatica Kids, la 0,25L, o alternativă sănătoasă de hidratare, într-un ambalaj atrăgător cu personaje colorate şi dop special, pentru a evita eventualele situaţii neplăcute.

Apa minerala plată Aqua Carpatica se găseşte în baxuri de 12 sticle în varianta de 0,25L, 0,5L, 1L şi de 6 sticle în varianta de 1.5L şi 2L, precum şi de 5L. Apa minerala carbogazoasă vine în 2 sortimente, diferenţa făcând-o ph-ul (acesta exprimă aciditatea sau bazicitatea apei). Astfel există ape minerale cu ph uşor acid, ape minerale cu ph neutru (cum ar fi Bucovina) şi cu ph uşor alcalin. Punctul neutru este valoarea 7, şi de obicei acestea trebuie să se încadreze în normele prevăzute în legile româneşte: 6,5 ≤ ph ≤ 8, Este de preferat ca ph-ul să nu aibă valori sub 5,6 şi nici peste 11, deoarece poate fi afectată sănătatea.

Bucovina, Dorna şi La Vitta o vei regăsi în aceleaşi variante şi cantităţi, la bax şi varianta de 5L a câte două bucăţi.

Deoarece bărbaţii şi femeile au obiceiuri de consum diferite, pe lângă apa îmbuteliată vor mai există pe viitor şi produse din categoria Ape vitaminizate şi Ape speciale, din această categorie urmând să facă parte aşa numitele ape natural alcaline. De ce? Pentru că femeile sunt interesate de un stil de viaţă sănătos şi acordă atenţie foarte mare felului în care arată, astfel că pe lângă gustul clasic al apei, vor avea la dispoziţie şi o serie de ape cu arome şi proprietăţi care să le asigure ceea ce au nevoie, cu un aport caloric mai redus.. Spre deosebire de acestea, bărbaţii vor dori mai degrabă o apă îmbogăţită în vitamine şi minerale pentru hidratare şi antrenamente lungi. Atâta timp cât mediul online le va oferi diversificare, comportamentul faţă de apa îmbuteliata se va modifica, existând posibilitatea ca eCommerce-ul să crească considerabil vânzările de apă.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Categoria de apă îmbuteliată nu este singura existentă pe site, pe lângă aceasta mai sunt prezente categoriile de sucuri şi ice tea, cafea (pachet sau capsule) şi ceai. Nu în ultimul rând găseşti aparate şi accesorii pentru aparatul de cafea. Din categoria sucuri regăseşti sucuri carbogazoase, sucuri necarbogazoase şi sucuri pentru copii, majoritatea la bax, costurile fiind mult mai accesibile pentru tine. Este foarte important ca oamenii să ştie că apa îmbuteliată există şi în mediul online şi poate fi achiziţionată mult mai uşor decât mersul în magazine şi în cantităţi mari.

În momentul de faţă impactul apei în mediul online este destul de mic, însă important e că potenţialul este enorm, astfel că în următorii ani va creşte, urmând a fi una dintre cele mai importante categorii ale online-ului alături de fashion, electro-it, beauty, baby etc.
Comportamentul consumatorului în mediul online continua să se schimbe, întrucât oamenii îşi doresc să aibă mai mult timp liber şi să petreacă mai puţin timp în mediul off-line pentru cumpărături. Deşi idea de apă în mediul online este surpinzătoare pentru unii, ea va continua să câştige teren deoarece cu un singur click poţi de acum să ai la uşa case tale baxuri de apă care să-ţi satisfacă nevoile ţie şi familiei tale.

Aşa că te invităm pe site-ul altex.ro pentru a-ţi alege brandurile preferate de apă şi a beneficia de oferte!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI