Ce este un Sistem de Ventilație cu Recuperare de Căldură?

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este un mecanism inteligent, care extrage aerul viciat din interiorul casei și îl înlocuiește cu aer proaspăt de afară. Dar nu doar atât! În procesul de schimbare a aerului, sistemul captează căldura din aerul viciat și o transferă către aerul proaspăt introdus în casă. În acest fel, nu doar că îți asiguri un aer curat și proaspăt, ci și economisești energie prin recuperarea căldurii din interior.

Acest tip de sistem este compus dintr-o rețea de distribuție a aerului și o unitate centrală de ventilație.

Citește și: Soluții moderne pentru probleme mai vechi- o soluție antimucegai constă în sisteme de ventilare

Rețeaua de conducte este instalată în structura clădirii: pereți, podele sau tavan, astfel este practic invizibilă și nu deranjează aspectul interiorului clădirii. Prin aceste tuburi se transportă aerul proaspăt în încăperi și se evacuează aerul viciat din clădire.

Tuburile sunt fabricate din materiale rezistente și flexibile, pentru a asigura o circulatie optimă a aerului din întreaga locuință sau spațiu de birouri.

Unitatea centrală de ventilație coordonează funcționarea întregului sistem. Controlează fluxul de aer, filtrează aerul proaspăt introdus de afară, de praf și alergeni, și recuperează și transferă căldura între aerul evacuat și cel proaspăt.

Citește și: Aer condiționat...de factură

Este plasat, în camera tehnică sau în garaj. Dar există modele de unități de ventilație proiectate pentru a putea fi montate pe hol, în bucătărie, chiar cuplate cu hota de bucătărie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Centrala de ventilație este conține două ventilatoare, un schimbător de căldură, filtre și comenzi electronice. Ventilatoarele asigura circulatia aerului, iar schimbătorul de căldură permite transferul căldurii dintre aerul evacuat și cel proaspăt, astfel încât energia termică să nu fie pierdută.

Filtrele rețin particulele și impuritățile din aer (praf, fum, polenuri, alergeni), asigurând un aer curat și sănătos în interiorul clădirii. Comenzile electronice permit controlul fluxului de aer și reglarea parametrilor sistemului pentru a se potrivi nevoilor specifice familiei.

Sistemul de ventilație asigură un schimb eficient de aer, eliminand poluanții și păstrând un nivel optim de umiditate și temperatură. Prin recuperarea căldurii din aerul evacuat, ajuta la reducerea costurilor de încălzire și răcire, contribuind la eficiența energetică a clădirii.

Aceasta soluție modernă contribuie la un mediu sănătos, confortabil și economic în cadrul locuințelor și clădirilor comerciale.

Citește și: Ce trebuie să facem pentru a avea facturi mai mici la energie? Iată cele mai utile sfaturi pentru a economisi

Beneficiile unui Sistem de Ventilație cu Recuperare de căldură

Ce anume îți aduce un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Iată câteva dintre beneficiile principale:

1. Aer curat și sănătos

Sistemul de ventilație filtrează aerul introdus din exterior, eliminând poluanții: praf, polenuri, gaze de eșapament, pulberi în suspensie. Este ideal pentru persoanele sensibile, care suferă de alergii și afecțiuni respiratorii.

Totodată, previne acumularea în încăperi a gazelor radon, imposibil de depistat prin simțurile umane, având în vedere că este un gaz inodor, incolor și insipid.

Citește și: Purificatorul de aer- ce este, cum funcționează și ce beneficii aduce sănătății?

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Sistem de ventilație este un aliat de nădejde și în sezoanele de gripă sau răceli, reducând riscul răspândirii bolii și eliminând continuu agentul infecțios dispersat în aer.

2. Fără noxe poluante și fără mirosuri neplăcute

Sistemul de ventilație extrage aerul viciat și odată cu el agenții poluanți din interior: CO2, COV, formaldehide, mirosuri specifice din băi și bucătării, mirosuri umane, de la animalele de companie, fum, etc.

Sistemul de ventilație preia în totalitate sarcina aerisirii, astfel că în casă este suficient aer proaspăt indiferent dacă afară este caniculă, plouă sau ninge. Zgomotul, poluarea, frigul, sau căldura, rămân în afara spațiului locuit.

3. Fără igrasie și mucegai

Datorită eliminării continue a umidității în exces, sistemul de ventilație previne apariția igrasiei și mucegaiului. Senzorii de umiditate adaptează debitul de aer schimbat în funcție de necesități.

Citește și: Suspiciunile de poluare în arie protejată

Atunci când se desfășoară activități care cresc umiditatea relativă din aer, cum ar fi baia, gătitul sau prezența mai multor persoane în casă, sistemul de ventilație trece automat pe o treaptă de funcționare superioară pentru a extrage excesul de umiditate.

4. Economie de energie, economie de bani

Cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură, nu economisești doar energie, ci și bani. Într-o lume în care prețurile la energie sunt în continuă creștere, acest sistem reprezintă o soluție ingenioasă de a-ți reduce facturile, menținându-ți în același timp confortul și sănătatea. Să nu uităm și de impactul asupra mediului- cu cât folosim mai puțină energie, cu atât contribuim mai mult la protejarea planetei.

Care este impactul asupra calității vieții?

Fie că îți desfășori munca de acasă, te relaxezi sau te pregătești pentru o zi importantă, confortul și calitatea aerului din interiorul casei tale sunt esențiale. Aerul proaspăt asigură un somn odihnitor, sporind randamentul și productivitatea.

Citește și: VIDEO- Alternative inteligente ale aerului condiționat: Românii sunt inventivi pentru a menține confortul termic în timpul caniculei

În concluzie, dacă te gândești la starea de bine și sănătatea ta și a celor dragi, la economia de energie și la impactul asupra mediului, nu poți ignora beneficiile unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură. De la aerul curat și sănătos, la prevenirea igrasiei și mucegaiului, reducerea facturilor, acesta este un pas inteligent către viitor. Și tu poți face acest pas! Contactează-ne azi și descoperă cum poți îmbunătăți calitatea vieții în propria ta casă.Te vom ajuta să alegi cel mai bun sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru nevoile tale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si