Edamame. Leguma minune care nu trebuie să lipsească din alimentație
Edamame. Daca nu ai mancat edamame pana acum, este o ocazie perfecta sa le incerci si sa te bucuri de beneficiile lor.
Edamame. Edamamele sunt păstăi tinere de soia și ceva des găsit pe la restaurantele japoneze, în special cele de sushi.
Edamame conține energie, proteine, fibre, carbohidrați, diverși aminoacizi și niveluri scăzute de grăsime și zahăr. Este o sursă bună de minerale diverse, cum ar fi calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru și mangan.
Aceste substanțe nutritive ajută la menținerea unei vieți sănătoase și la prevenirea diferitelor riscuri pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate sunt enumerate mai jos.
Ingrijirea pielii
Pielea este unul dintre organele organismului care este susceptibil de a fi deteriorat din cauza condițiilor externe, cum ar fi vremea și medicația, printre altele, astfel că are nevoie de îngrijire corespunzătoare.
Adaosul de edamame, care conține antioxidanți, ajută la menținerea sănătății pielii și la repararea pielii deteriorate. De asemenea, conține izoflavone care pot fi benefice în gestionarea modificărilor cutanate legate de vârstă la femeile aflate în postmenopauză.
Sistem imunitar mai puternic
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Edamame, cu nutrienți, vitamine și antioxidanți, ajută la întărirea sistemului imunitar. Un sistem imunitar sanatos este necesar pentru ca organismul sa se protejeze impotriva microorganismelor care pot provoca diferite afectiuni de sanatate.
Edamame conține calciu, fosfor, fier, vitamina E și alți nutrienți necesari pentru menținerea oaselor sănătoase. Consumul acestor fasole și alte produse din soia poate furniza substanțele nutritive necesare și poate ajuta la întărirea oaselor și la menținerea densității osoase.
În funcție de cercetare, poate reduce riscul fracturilor osoase, în special la femeile aflate în postmenopauză. Osteoporoza este o alta afectiune legata de oase care are loc la varsta inaintata. Administrarea regulată de edamame, care conține izoflavone și alți nutrienți, poate ajuta la prevenirea osteoporozei. De asemenea, este important să conduceți un stil de viață sănătos pentru a preveni orice alte boli legate de os.Studiile sugerează că aportul de genisteină poate îmbunătăți funcția pulmonară la pacienții cu astm. Edamame conține, de asemenea, genisteină și poate ajuta la îmbunătățirea funcției pulmonare.
Gestionarea greutății
Consumul de edamame poate fi de asemenea benefic în gestionarea greutății. Aportul de alimente adecvate joacă un rol foarte important în gestionarea greutății. Aceste fasole au un conținut ridicat de proteine și mai puține calorii, ceea ce îl face o gustare ideală pentru persoanele cu greutate conștientă.
Îmbunătățirea digestiei
Beneficiile de sănătate ale edamame includ un sistem digestiv sanatos. Este o sursă bună de fibre care facilitează digestia. Constipația și balonarea pe care le experimentați pot fi, de asemenea, prevenite sau reduse consumând aceste fasole. Pe lângă beneficiile sistemului digestiv, fibrele joacă, de asemenea, un rol important în asigurarea menținerii colesterolului la nivelul potrivit, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.
Produsele din soia, cum ar fi edamame, au câștigat importanță datorită diferitelor beneficii pentru sănătate. De asemenea, s-au efectuat studii pentru a stabili beneficiile potențiale pentru sănătate, cum ar fi proprietățile anti-cancer. Un astfel de studiu sugerează că extractul de soia poate reduce semnificativ creșterea tumorală și are potențialul de a inhiba creșterea tumorală.
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Alimentele de soia cum ar fi edamame pot fi benefice în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Un studiu realizat în 2006 sugerează că consumul de alimente din soia poate îmbunătăți controlul nivelurilor de insulină și glicemie.
Edamamele se pun în apă clocotită pentru câteva minute, cât să nu-și piardă fermitatea, apoi se scot, se scurg de apă, se dau cu sare și se mănâncă după cum spuneam mai sus. Dacă vreți să fiți riguroși, turnați sos de soia într-un bol și băgați păstaia pe acolo înainte de a o sparge în strungăreață, ca să simțiți pe limbă și un pic de aromă de sos de soia și are în timp ce mâncați boabele. Contemplați în liniște faptul că mâncați sos de soia cu bobe de soia, edamame.