Edu.ro Barem simulare Evaluare Naţională 2022. Ce trebuia să scrii la caracterizarea personajului "Domnul Preda" din textul lui Cezar Petrescu?
Edu.ro Barem simulare Evaluare Naţională 2022. Elevii de clasa a 8-a au susţinut astăzi simularea la Limba şi Literatura Română. Examenul a început la ora 09:00 şi s-a încheiat la ora 11:00.
La Subiectul I ,elevii au primit două texte la prima vedere, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu.
La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”
Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.
Potrivit Ministerului Educației: „Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”.
Când se anunţă rezultatele la Română- simulare Evaluare Naţională 2022?
Rezultatele simulărilor sunt discutate individual cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții, în consiliul profesoral, pentru măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare.
Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat
(aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).
Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina matematică se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021.
Calendar Evaluarea Națională 2022
30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
23 iunie 2022 (până la ora 14.00):
Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor
24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Anul trecut, 131.177 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, mult mai puțin față de 172.532 de elevi cae s-au înscris anul trecut, potrivit statisticilor Ministerului Educației. Totodată, probele scrise din cadrul Evaluării Naționale 2021 au a fost susținute în 3.850 de centre, mult mai puține față de 4.253 de centre în în anul precedent.
Regulament Evaluare Naţională 2022
Candidaţilor la simularea examenului de Evaluare Naţională li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise, avertizează autoritățile.
Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
Pentru proba de Limba și literatura română, elevii trebuie să știe că:
- un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat correct;
- un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat correct;
- sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;
- în cazul întrebărilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.