Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Subiectele la Limba Română de la a doua sesiune de BAC 2022, atât de la profil real, cât și uman, vor fi publicate pe site-ul oficial EDU.RO.

UPDATE ora 15:00. Subiectele și baremul sunt disponibile pe http://subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/

UPDATE ora 12:00. Printre subiectele pe care elevii le-au primit la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă se numără: poezia scrisă de Agatha Grigorescu-Bacovia(Poezie sau destin), poezia lui Mihai Eminescu, un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor.

Subiectele la Română BAC 2022, sesiunea de toamnă- profil real

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul. La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, care aparține marelui poet Mihai Eminescu.

Marți, 16 august 2022, absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura română, mai exact prima probă scrisă din sesiunea august-septembrie de BAC din acest an.

Examenul a început la ora 09:00 și se va încheia la ora 12:00.

Imediat după încheierea examenului vom publica în acest articol subiectele la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro în jurul orei 15:00.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Iată ce subiecte au primit elevii de la profilul real și uman la Limba Română, la BAC 2022!

Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Cum arată subiectele primite de elevi în sesiunea de toamnă?

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat  2022 începe de la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări este de 3 ore, din momentul în care se va încheia distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. 

Astfel, după ce vor completa chenarul cu datele de identificare, absolvenții de liceu vor primi subiectele de BAC 2022 la Limba Română. Subiectele la Limba Română sunt elaborate de Ministerul Educației ținând cont de programa școlară. 

Citeste si: Bacalaureat 2022. Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august

Pentru proba scrisă la Limba și literatura română, elevii de clasa a XII-a care susțin examenul de BAC 2022  în sesiunea de toamnă vor avea de tratat 3 subiecte principale, acestea fiind împărțite în mai multe cerințe. 

Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Ce au primit elevii în sesiunea de toamnă?

Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Ce au primit elevii în sesiunea de toamnă?

Subiectele la Limba Română de la BAC 2022, sesiunea de toamnă, vor fi afișate după încheierea examenului pe platforma bacalaureat.edu.ro/2022.

Citeste si: BAC 2022 toamnă: Modele de subiecte pentru toate materiile

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Baremul de corectare de la proba scrisă la Limba Română BAC 2022, sesiunea de toamnă, va fi publicat după ora 15:00. Baremul poate fi verificat accesând link-ul bacalaureat.edu.ro/2022.

Ce reguli trebuie să respecte candidații la BAC 2022?

Absolvenții de liceu nu vor avea voie în săli cu ghiozdane, rucsacuri, poșete, sacoșe și alte astfel de obiecte. Acestea vor fi lăsate în spațiile de depozitare a obiectelor personale.

De asemenea, va fi interzis accesul elevilor în săli cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Este interzisă introducerea în sala de examen a telefoanelor mobile, căştilor audio, precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Elevii care vor să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pot părăsi sala fără să primească subiectele. Cei care vor preda lucrările la expirarea timpului vor putea pleca din săli cu subiectele.

Potrivit Ministerului Educației, candidații eliminați din examene pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor fi declarați respinși.

Calendar Bacalaureatului- Sesiunea de toamnă 2022

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Subiecte Română BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si