Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care vor fi introduse în instituțiile de învățământ Educația Financiară și Educația Juridică.

Potrivit specialiștilor din învățământ, Educația Financiară ar putea fi introdusă în actuala Educație Antreprenorială. Educația Juridică le va veni în ajutor elevilor care, după terminarea studiilor, doresc să își deschidă o afacere. 

Citeste si: Calendar BAC 2022: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Discipline obligatorii pentru clasele primare și gimnaziale

Cele două materii vor fi obligatorii pentru elevii claselor primare și gimnaziale, iar conținutul materiilor va fi adaptat în funcție de vârstele elevilor. 

Scopul educației juridice este de a-i face pe tineri să și înțeleagă drepturile, de a diminua delicvenţa juvenilă şi de a apropia justiţia de cetăţean, după cum au spus inițiatorii proiectului. În ceea ce privește educația antreprenorială, elevii vor învăța să își dezvolte spiritul antreprenorial, dar și cum să își administreze bugetul.

Citeste si: În județul Covasna peste 70% din unităţile de învăţământ au trecut în sistem online

Educația juridică, predată în 130 de școli din țară

Educația juridică este predată ca opțional în 130 de școli din țară. La catedră stau profesori instruiți de o asociație din domeniul justiției.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi actul normativ pentru modificarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, care prevede completarea curriculumului naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial cu încă un domeniu de competenţe-cheie şi anume competenţele financiare şi juridice.

Legea a fost adoptată de către Senat, decizional, pe 18 octombrie.

Citeste si: În peste 1.000 de unități de învățământ nu s-a vaccinat nimeni

Încă o materie aprobată de Senat

Senatul a adoptat cu 107 voturi „pentru”, 13 „contra” și o abținere proiectul prin care introduce ca materie: Istoria Evreilor. Holocaustul, în planurile de învățământ liceal și profesional.

Proiectul a fost inițiat de deputatul Silviu Vexler, care a spus că trecutul trebuie să fie un fundament pentru viitor, iar "educaţia este absolut necesară pentru construirea unei societăţi democratice”.

„Prin acelaşi proiect, mai departe de componenta strict tehnică-educaţională, se onorează memoria celui care a fost Constantin Caragea, un diplomat român care în perioada Holocaustului(...) a reuşit să salveze peste 30.000 de evrei, fiind recunoscut ca atare", a menționat Vexler.

Materialele didactice urmează să fie realizate de Ministerul Educației împreună cu institutul Elie Wiesel.

Citeste si: Testele de salivă din școli: procedura va fi stabilită de Ministerul Sănătății

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si