Se pare că o categorie de angajați, la stat, va primi bani mai mulți la salariu. Un aspect important este faptul că suma diferă în funcție de vechimea fiecăruia.

Bani în plus la salariu pentru o categorie de angajați

Consiliului General al Capitalei se pare că a aprobat un stimulent financiar de sute de lei pentru o anumită categorie de angajați, de la stat.

Aprobarea s-ar fi adoptat în sedința de luni, în unanimitate. În aceste condiții, asistenţii şi lucrătorii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti ar urma să beneficieze de stimulente financiare cuprinse între 250 şi 1.000 de lei/lună, în funcție de vechimea pe care o au.

Citește și: Scene halucinante în Vaslui! Și-a bătut soția cu biciul, după care a plecat cu amanta în concediu

Asistenţii sociali care au o vechime mai mică de un an vor primi 300 de lei, cei cu o vechime cuprinsă între un an și trei ani vor primi 500 de lei, cei care au o vechime între trei și cinci ani vor beneficia de 800 de lei în plus la salariu, iar cei cu o vechime de peste cinci ani vor primi un stimulent financiar de 1.000 de lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În cazul unui lucrător social/tehnician asistenţă socială, cuantumul lunar al stimulentului financiar va fi de: 250 de lei pentru cei care au o vechime mai mică de un an, 400 de lei pentru cei cu o experiență cuprinsă între unul și trei ani, 600 de lei pentru cei cu o vechime cuprinsă între trei și cinci ani, 800 de lei pentru cei cu o experiență mai mult de 5 ani.

Scopul stimulentelor financiare este de a sprijini și ajuta anagajații din domeniul asistenței sociale.

Citește și: Cum te poate ajuta un avocat specializat în dreptul muncii și executări silite

Circa 60% dintre asistenții noștri sociali pleacă după 2 ani din cauza salariilor mici. Cei mai buni pleacă în Anglia și restul în privat, în domenii care nu au legătură cu asistența socială. La Direcție mai avem 20 de asistenți sociali, ar trebui să avem 120, au plecat masiv în ultimii ani. Prin natura activității, personalul din sistemul de asistență socială este expus factorilor de risc, factori de risc care, în ultimii 4 ani, s-au diversificat că urmare a pandemiei Covid-19 și a conflictului armat din Ucraina. (…) Acest cumul de factori a condus la o deteriorare alarmantă a stării de sănătate a lucrătorilor din sistemul de asistență socială, fapt ce s-a concretizat în creșterea numărului de zile de concediu medical, că urmare a degradării progresive cauzate de bolile cronice și a demisiilor,

a declarat Cosmina Simiean, șefa Direcției Generale de Asistență Socială București, potrivit gandul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si