Recalcularea din septembrie a împărțit bătrânii României în două tabere: în timp ce unii vor avea parte de pensii majorate cu până la 90%, pentru alți români pensiile vor stagna.

Noua lege a pensiilor prevede că de la 1 ianuarie 2024 acestea vor crește cu 13,8% și vor fi recalculate în septembrie. Punctul de pensie va ajunge astfel la 2032 de lei.

pensii majorate, casa de pensii, daniel baciu

Cine sunt bătrânii care nu primesc mai mulți bani? 

[Sursa foto: Pexels]

Citește și: Se schimbă legea. Cine sunt românii care se vor putea pensiona mai devreme fără a pierde nimic la pensie

Pensiile nu cresc pentru toți românii 

Vârsta de pensionare pentru femei și bărbați va fi tot de 65 de ani, aceasta fiind introdusă gradual, în timp ce stagiul minim de cotizare pe care un român trebuie să îl aibă înregistrat pentru a beneficia de pensie este de 15 ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În timp ce o mare parte dintre români vor beneficia de pensii majorate  procentual, în funcție de gradul de cotizare al fiecăruia, aproximativ un milion de pensionari nu vor cunoaște nicio modificare a veniturilor un urma noii formule de calcul. Este vorba despre cei care au cotizat mai puțin de 25 de ani la pensie.

„Rămân cei un milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie.

Vreau să spun foarte clar că, în urma acestei recalculări, nicio pensie nu va scădea, pentru că e vorba de pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani.

Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor beneficia în continuare, pe fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a spus şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Nu a lucrat niciodată, dar a mers să își depună actele de pensionare. Ireal ce s-a întâmplat cu femeia din Suceava, după verificarea documentelor

pensii majorate, casa de pensii, daniel baciu

Detalii despre noile pensii. 

[Sursa foto: Pexels]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si