Close sidebar
Close sidebar

El este autorul masacrului din Germania. Care sunt ultimele mesaje lăsate în urmă de cel care a îngrozit o lume întreagă

Atacatorul din orașul german Hanau a ucis 9 persoane după ce a deschis focul la întâmplare în două baruri.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Și-a împușcat mortal mama în fața tatălui, apoi și-a luat viața

  Autoritățile au fost în alertă maximă ore întregi. Într-un apartament au descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului dar și cadavrul unei femei de 72 de ani, mama acestuia. Totodată, tatăl atacatorului se află în custodia poliției.

Cine este autorul masacrului de la Hanau

Potrivit The Guardian, atacatorul este de orgine germană se numește Tobias Rathjen și are 43 de ani. Surse din anchetă mai arată că bărbatul era de extremă dreaptă şi a ţintit deliberat baruri ai căror clienţi erau kurzi, motivele fiind unele de ordin rasial.

Rathjen s-a născut în 1977 în orașul Hessian, din apropiere de Frankfurt. Avea o diplomă în management și a lucrat într-o bancă din Frankfurt.

Citeste si: VIDEO| Un polițist bătut de soție a sunat la 112

Ultimele mesaje ale atacatorului

Rathjen avea o pagină web pe care publicase un text de 24 de pagini,  în care acesta își spune povestea vieții și susține că gândurile și acțiunile sale au fost controlate de “telepați care lucrează pentru o agenție de securitate”.

Scrierile lui Rathjen nu oferă indicii clare cu privire la ororile pe care avea să le comită. În articolele sale bărbatul menționează însă că minoritățile din Germania trebuie să fie „complet anihilate”, aici referindu-se și la persoanele cu origini africane, asiatice sau din Orientul Mijlociu.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citeste si: Adrian Albu, supravieţuitor al incendiului din clubul Colectiv, candidatul susţinut de PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 2

“Dacă ar exista un buton care să facă asta posibil, l-aș apăsa într-o secundă”, este o mențiune făcută de atacator pe pagina sa web.

Bărbatul deține permis de port-armă. Arma folosită în măcelul de la Hanau este un pistol Glock 17 9mm Luger pe care și l-a cumpărat de pe un site online.

Clipe de groază în Hanau

Supraviețuitori ai măcelului povestesc că un bărbat înarmat a intrat în local și a început să deschidă focul la întâmplare.

La un moment dat, Rathjen le-ar fi strigat celor aflați în bar să își spună ultima rugăciune.

Citeste si: Repatrierea tânărului din Giurgiu ucis în atacul armat din Germania, asigurată prin fondul de situații de urgență

”Trăgea direct spre capul nostru și striga să spunem ultima rugăciune”, a spus unul dintre puținii supraviețuitori.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI