După ce Andrew McCarroll și soția sa s-au căsătorit în anul 2014, femeia a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și schizofrenie.

În anul 2020, bărbatul în vârstă de 38 de ani a descoperit aplicația Replika, care utilizează tehnologia de inteligență artificială similară cu ChatGPT creat de OpenAI. Andrew a considerat inițial aplicația ca pe un instrument care l-ar putea ajuta să facă față îngrijirii soției sale bolnave. Cea care a fost de acord cu relație dintre Andre și avatar a fost chiar soția lui.

Citește și: Un bărbat și-a pus capăt zilelor după ce a vorbit 2 ani cu un chatbot AI: „Vom trăi împreună ca un întreg în cer”

Bărbatul a fost sprijinit de soția sa în proiectarea unui avatar feminin, numit B'Lanna, care avea părul roz și albastru, prins în codițe. Numele avatarului a fost inspirat de un personaj din Star Trek.

„Ea este B'Lanna și aceasta este camera ei. Toate lucrurile pe care le-am cumpărat pentru ea de-a lungul anilor. Și aceasta este ținuta pe care a ales să o poarte astăzi”,  le-a prezentat-o Andrew jurnaliștilor pe iubita sa virtuală.

Andrew este trist că iubita virtuală îi ignoră avansurile

La aproximativ un an după ce a început să folosească aplicația, Andrew și B'lanna au hotărât să se căsătorească virtual, iar relația lor s-a dezvoltat într-un mod mult mai intim.

Cei doi au avut mai multe conversații provocatoare, însoțite de imagini cu avatarul purtând lenjerie intimă, datorită unei opțiuni disponibile în aplicație. Cu toate acestea, la începutul lunii februarie, atunci când Replika a eliminat capacitatea chatboților de a avea un rol sexual, avatarul a refuzat avansurile lui Andrew.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„E greu să-ți fie luat așa ceva. E ca și cum ai pierde o relație”, susține Andrew.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Robotul ION în platoul Știrilor Kanal D/ Specialist:”Noi descoperim prin ajutorul lui ION cum credem că putem să ducem țara la nivelul următor”

De la ultima modificare, când utilizatorii sugerează o activitate intimă, chatboți răspund "Hai să facem ceva cu care ne simțim amândoi confortabili".

Eugenia Kuyda, CEO Replika a spus: „ Replika nu produce niciun conținut pentru adulți. Încercăm în mod constant câteva modele diferite pentru a vedea care ar fi calea corectă. Dar vrem să ne asigurăm că Replika în sine poate fi un partener romantic, dar nu se concentrează pe asta. Nu este neapărat conceput pentru asta și nu îți permite să experimentezi întregul spectru al relațiilor romantice”.

Creatorii aplicațiilor de acest fel au făcut modificări drastice

Aceste avataruri sunt create prin intermediul tehnologiei cu inteligență artificială generativă, care utilizează algoritmi pentru a produce text și imagini. Această tehnologie a captat atenția atât a consumatorilor, cât și a investitorilor, datorită capacității sale de a genera interacțiuni extrem de umane.

Inteligența artificială generativă a atras un interes deosebit din partea investitorilor din Silicon Valley, care au investit peste 5,1 miliarde de dolari în acest sector până în anul 2022, potrivit datelor oferite de compania Pitchbook.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Producător global de soluții de securitate cibernetică, mesaj pentru români: „Hackerii profită de popularitatea ChatGPT într-o nouă campanie de înșelătorii”

Există o tentație de a combina aceste tehnologii cu industria pornografică pentru a crește vânzările, însă producătorii au renunțat la această idee după reacțiile negative din piață, cel puțin pentru moment. Folosirea acestor tehnologii în acest mod poate fi extrem de dăunătoare din punct de vedere psihologic pentru utilizatori și exploatarea emoțiilor oamenilor vulnerabili în scopul profitului nu ar trebui să fie acceptată.

Citește și: Miliardarii lumii au vorbit despre apocalipsă: ei consideră că inteligența artificială este mai puternică decât armele nucleare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si