Un cățel, ciobănesc australian, în vârstă de un an, care a dispărut din Alaska, a avut parte de o călătorie inedită. El a parcurs 270 de kilometri pe gheața ce acoperă Marea Bering.

Acum, el este înapoi acasă, alături de stăpânii lui.

Citește și: VIDEO. O "fantomă" a fost filmată din întâmplare de o cameră de supraveghere. "E cineva acolo sus"

Povestea lui Nanuq, câinele călător

Nanuq a apărut în Wales, o așezare de pe coasta de vest a Alaskăi, la începutul lunii aprilie purtând o zgardă cu medalion, dar fără stăpân. Localnicii din Wales erau confuzi și nu știau cum a apărut câinele acolo și al cui este, au spus ei pe un grup de Facebook.

La aproximativ 270 de kilometri depărtare, pe insula St. Lawrence, Mandy Iworrigan, o localnică din Gambell, a aflat că animalul de companie al fiicei sale a apărut la unul dintre capetele Strâmtorii Bering, potrivit Insider.

Citește și: Noul trend de Paște: ouăle vopsite în vin roșu

„Tatăl meu mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: <<Este un câine care arată ca Nanuq în Wales>>”,

a povestit Iworrigan pentru Anchorage Daily News

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Am zis: <<Nu are cum! Ăsta este câinele nostru! Ce caută în Wales?>>” și-a

amintit femeia.

El este cățelul care a traversat Marea Bering de unul singur. Nanuq a călătorit 270 de kilometri pe apa înghețată

Nanuq a călătorit în jur de 270 de kilometri din Gambell până în Wales. Starlight a fost descoperit la 60 de kilometri depărtare, în Savoonga.

[Sursa foto: Digi24/Google Maps]

Cum a ajuns Nanuq să călătorească așa mult?

Numele lui Nanuq se traduce „urs polar” în limba băștinașilor yupik. El a dispărut împreună cu un alt câine al aceleiași familii, pe nume Starlight.

Citește și: VIDEO. O pisică sare pe un imam în timpul rugăciunii de Ramadan

Stăpânii au dezvăluit că cei doi căței se aventurează adesea în sălbăticie, dar în maxim o săptămână sau două se întorc înapoi acasă.

Cum au fost găsiți cei doi patrupezi?

Unul dintre câini a reapărut la o distanță de 60 de kilometri de casă, în timp ce al doilea a traversat o mare înghețată.

Nanuq a călătorit o săptămână pe apa mării înghețate.

Stăpânilor li se pare absolut incredibil cum a reușit Nanuq să supraviețuiască unei astfel de aventuri.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„El se hrănește cu mâncare de-a noastră. E deștept”, a spus Iworrigan.

Citește și: VIDEO| O copilă a luat telefonul mamei să se joace și și-a comandat 10 motociclete, 10 perechi de cizme și un Jeep

Câinele a fost transportat înapoi acasă, în Gambell, cu avionul. Câinele avea urme de mușcături, dar Iworrigan nu știu de unde provin acestea.

Cei doi câini au devenit celebri în Alaska pentru călătoriile lor spectaculoase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si