Mohammed bin Salman s-a nascut la Jeddah, in 1985, si este al doilea pe linia succesorala la tron, dupa Mohammed bin Nayef, ministrul de Interne al Arabiei Saudite şi prim-vicepremier.

La doar 29 de ani, Mohammed bin Salman a fost numit ministru al Apararii in Arabia Saudita, devenind cel mai tanar ministru al apararii din lume. A fost investit in functie in martie 2015, iar la doar doua luni dupa numire, Arabia Saudita a intervenit militar in Yemen.

 

Mohammed bin Salman se implica si in domeniul economic al tarii, fiind seful Consiliului Economic si de Dezvoltare. In 2014, Arabia Saudita a declasant un "razboi" impotriva producatorilor americani care extrag petrol din zacaminte neconventionale. De atunci si pana acum, pretul petrolului a scazut de la 115 dolari pe baril, atingand un minim de 27 de dolari pe baril in luna ianuarie.  
Potrivit unui studiu din februarie al companiei de consultanţă Deloitte, aproximativ o treime din producătorii de petrol la nivel global riscă să intre în faliment în acest an, din cauza preţului mic la ţiţei, care le afectează accesul la finanţare şi capacitatea de a-şi reduce datoriile.

Arabia Saudita are o rivalitate directa si cu Rusia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si