Cristi este din Jibou, judetul Salaj, si este un impatimit al dispozitivelor electronice complicate. "De mic mi-a placut sa desfac masinutele de jucarie ca sa vad ce e dincolo de carcase, ce componente au. Chiar si in ziua de azi, cand vad un dispozitiv, ma gandesc la felul in care este realizat si ce piese contine", spune Cristi, noteaza cei de la adevarul.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Studentul este cunoscut in Cluj, dar si la el in comunitate pentru cateva inventii "bizare". Cristi a reusit sa realizeze un sistem prin care poate porni o Dacia 1310 printr-un SMS. "Autoturismul comunica cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care il face foarte usor de folosit. Modulul se poate modifica astfel incat tehnologia de comunicare folosita sa fie GSM, astfel, printr-un simplu SMS, mototrul poate fi pornit sau oprit. Prin sistemul de operare Android exista si posibilitatea ca utilizatorul sa dea comenzi vocale prin care sa porneasca sau sa opreasca motorul", a explicat el mecanismul.

Si daca asta vi se pare ciudat, ei bine, Cristi a facut si cadelnita electronica ce, prin apasarea unui singur buton, poate sa porneasca si sa produca fum timp de trei minute sau mai putin.

Aceasta inventie a lui este deja folosita de catre preotul de la Biserica "Sfantul Prooroc Daniel" din Jibou, dar si in lacasuri de cult din Bistrita, Beclean sau Baia Mare.

Mai multe detalii despre inventiile lui Cristian Bodea puteti citi AICI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si