El este David, băiatul prins sub dărâmăturile internatului de la Odorheiu Secuiesc. Urma să își sărbătorească majoratul de Crăciun
David tocmai ce terminase cursurile din ziua tragediei și intrase în internat alături de alte colege. Nu s-a gândit nicio secundă că acea zi avea să fie ultima din viața sa.
Într-un moment totul s-a prăbușit. David și cele trei colege ale sale au fost prinși sub zidurile internatului. În curtea internatului mai mulți lucrători au săpat pentru a conecta clădirea la rețeaua de canalizare și la rețeaua pluvială.
În dărâmături au fost prinse 4 victime, 3 fete și un băiat. Alarma a fost dată de un pompier care se afla prin zonă în timpul liber. Bărbatul a auzit zgomotul din momentul prăbușirii si a văzut norul de praf.
David s-a stins din viață prins sub zidurile internatului
David și colegele lui au rămas prinși sub dărâmături.
A fost o misiune dificilă pentru pompierii ajunși la fața locului.
Întâi au scos o fată, prima victimă, conștientă, care a fost dusă la ambulanță. A doua victimă era în stare de semiconștiență, i s-au acordat îngrijiri medicale.
A treia fată a fost scoasă în stare de inconștiență, în stop cardiorespirator. I s-au aplicat manevre de resuscitare, a răspuns acestora, dar a rămas în comă. Tânăra a fost transportată ulterior la spitalul din Târgu Mureș.
Toate fetele erau la etajul superior. Cea de-a patra victimă, un băiat de 17 ani, a fost scos mult mai târziu de sub dărâmături. Se afla la demisol când s-a prăbușit clădirea. După protocolul de 45 de minute de resuscitare, adolescentul a fost decalarat decedat.
Pompierii au intervenit pentru a îndepărta cărămizile și molozul, la anumite perioade de timp făceau liniște pentru a auzi zgomotele care ar fi putut indica găsirea lui David.
"Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul", a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU.)
Fratele unuia dintre copiii internați spune că fetele au sesizat că pereții încep să devină fragili și că încep să se crape și au anunțat imediat pedagogul.
S-ar fi întors să vadă ce se întâmplă dar devenise prea tarziu.
Cel mai probabil a fost vorba despre o probabilă prăbușire din cauza lucrprilor care se efectuau de către o firmă autorizată, care trebuia să refacă scurgerea- canalizarea dar și sistemul de colectare al apelor pluviale în zona clădirii.
Administrația locală susține că această clădire nu făcea parte din cele cu risc seismic, deși este o clădire foarte veche.