El este omul plătit să nu facă nimic. Are un succes fantastic
Shoji Morimoto este persoana care este plătită să nu facă nimic. Mulți ar considera că japonezul are o slujbă de vis: nu face aproape nimic. Un client l-a angajat de peste 270 de ori.
Japonezul care este domiciliat în Tokyo, în vârstă de 38 de ani, încasează pe oră aproximativ 10.000 de yeni, undeva în jurul a 71 de dolari, pentru a însoți clienții. "Practic, mă închiriez. Treaba mea este să fiu acolo unde vor clienții mei să fiu și să nu fac ceva anume", a declarat japonezul Morimoto pentru Reuters, adăugând că s-a ocupat de aproximativ 4.000 de persoane în decursul ultimilor patru ani.
Shoji Morimoto se poate mândri cu faptul că are aproape un sfert de milion de urmăritori pe Twitter, locul unde își găsește majoritatea clienților. Aproximativ un sfert dintre urmăritorii săi sunt clienți recurenți, inclusiv unul care l-a angajat de 270 de ori.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile relativ banale pentru care japonezul este plătit: a mers într-un parc cu o persoană care dorea să se joace pe un balansoar. Totodată, a făcut cu mâna și a salutat prin fereastra unui tren un străin care își dorea o despărțire, potrivit Reuters .
Faptul că meseria sa constă în a nu face nimic nu înseamnă că Morimoto ar vrea să facă ceva.
Japonezul a refuzat oferte de a muta un frigider și de a merge în Cambodgia, iar mai mult, bărbatul nu acceptă nicio cerere de natură sexuală.Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În urmă cu o săptămână, Morimoto stătea împreuna cu una dintre clientele sale, Aruna Chida, un analist de date în vârstă de 27 de ani. Femeia era îmbrăcată într-un sari, purtând o conversație la un ceai și prăjituri ci japonezul. Chida a vrut să poarte acest veșmânt indian în public, dar se temea că și-ar putea stânjeni prietenii. Așa că a apelat la Morimoto pentru a fi însoțită.
"Cu prietenii mei simt că trebuie să îi distrez, dar cu tipul de la închirieri (Morimoto) nu simt nevoia să fiu vorbăreață", a povestit clienta japonezului.
Citeste si: FOTO- Copii rămași blocați într-un tobogan care avea ieșirea astupată, în Giurgiu
Înainte de a-și găsi adevărata vocație, japonezul, care acum este plătit pentru activități relativ banale, a lucrat la o editură și a fost adesea certat pentru că "nu făcea nimic".
"Am început să mă întreb ce s-ar întâmpla dacă aș oferi abilitatea mea de a "nu face nimic" ca un serviciu pentru clienți", a spus el.
Citeste si: Ce se schimbă în privința pensionarilor cu venit mic sau mediu? Ajutoarele nu întârzie să apară!- kfetele.ro
Afacerea de însoțire este acum singura sursă de venit a lui Morimoto, cu care își întreține soția și copilul. Cu toate că a refuzat să dezvăluie cât câștigă cu adevărat, japonezul a mărturisit că are unul sau doi clienți pe zi. Înainte de pandemia de covid-19, japonezul își petrecea timpul chiar cu trei sau patru clienți pe zi.
Citeste si: O copilă de 9 ani a ajuns în stare critică la spital după ce a fost lovită de o bicicletă