In articol:
În cadrul dezbaterilor din dosarul „Hidroelectrica”, Elena Udrea a cerut prin avocații săi sesizarea Curții Constituționale cu o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă.
Magistratul care se ocupă de cazul Elenei Udrea a admis cererea și a dispus sesizarea Curții Constituționale, referitor la aceste prevederi legale, scrie Hotnews.ro.
Aceeași judecătoare a solicitat lămuriri când Elena Udrea se afla în Bulgaria
Aceeași judecătoare a trimis o solicitare autorităților din Bulgaria pentru a afla dacă Elena Udrea poate fi judecată în dosarele aflate pe rolul instanțelor din România, în urma extrădării în Bulgaria.
Magistratul a pus în discuție în oficiu o chestiune de procedură, motivând „regula specialității” din Legea 302/2004, potrivit căreia țara care extrădează o persoană în România poate impune anumite restricţii privind judecarea şi urmărirea penală a persoanei extrădate.
Potrivit Legii 302/2004, o persoană predată ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecată, nici deţinută în vederea executării unei pedepse, nici supusă oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea.
Citeste si: Elena Udrea cere ieșirea din penitenciar în ziua în care fiica ei împlinește 4 ani
În prezent, Elena Udrea mai are pe rol și alte dosare. Este vorba despre:
- Dosarul "Hidroelectrica" de la Curtea de Apel București. A fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani
- Dosarul despre înființarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.