Emoții pentru Elena Udrea. Blondina a fost vizitată de fiica sa în penitenciar
Elena Udrea a anunțat că a fost vizitată în penitenciar de către feţita ei, după patru luni de demersuri. Fostul ministru este în culmea fericirii.
Udrea a transmis că ar fi vrut ca imaginile vizitei fetiței sale la Penitenciarul de Femei din Târgşor, județul Prahova, să nu apară în spațiul public, „pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-şi de mânuţe cei doi copilaşi să îşi viziteze mama, acum 6 ani”. Ea a vorbit despre condițiile precare de detenție şi a amintit despre faptul că instanţele CEDO au aplicat diverse sancțiuni României din acest motiv.
Citește si: Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Magistrații au respins cererea de suspendare a pedepsei
„Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, şi chiar în timp real, că am fost vizitată de fetiţa mea, vă confirm că după aproape 4 luni şi un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul! Aş fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-şi de mânuţe cei doi copilaşi să îşi viziteze mama, acum 6 ani .Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuții o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba şi a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle şi să lovească cu pumnii şi picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot exista o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama şi copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Elena Udrea, sâmbătă pe Facebook.
Blondina a menționat că „sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții şi, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuşi infractori. Deci, la ce şi cui folosește această lege inumană, ilogică, barbară chiar?”
„Lăsați copiii să îşi poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe luna în care sunt permise vizitele, de îmbrățișarea lor, să poată sta în brațele lor să simtă iubirea şi alinarea pe care brațele şi săruturile unei mame le aduce. Şi în aceeași timp, în acest fel ar scădea şi presiunea psihică şi suferința pe care o mama în detenție le resimte tocmai din cauza despărțiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedica se adapteze, sau chiar le îmbolnăvește grav. Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajați ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmpla într-un penitenciar afectează direct şi indirect şi societatea”, a
mai precizat Udrea.Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Fostul ministru al Turismului a discutat și despre condițiile de detenție precare.
Citește si: Elena Udrea, primul mesaj din penitenciar pe rețelele de socializare. Ce a postat fostul ministru
„După ce v-am expus această prevedere legală care obligă copiii mici să îşi vadă mamele condamnate, chiar şi pentru un furt din magazine ori un abuz în serviciu, printr-un geam de “protecție”??? Fără să le poată atinge şi fără să le poată simți iubirea mamei stând în brațele ei, revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi. Legea spune că se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe luna, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe şi legume. Cum poți păstra mâncarea 30 de zile??? Mai ales că acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe alta, având în vedere că nu există frigidere aici, sau chiar şi iarna este imposibil să păstrezi mâncarea şi mai ales fructele şi legumele pentru o lună întreaga. Şi care este logica acestei reguli??? Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe lună, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în transe la fiecare vizită??? Există şi camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde să mai depozitezi şi mâncarea pentru atâtea persoane? Înțeleg că nu se pot îmbunătăți condițiile de cazare, cum nu se poate îmbunătăți nimic în România, dar niște reguli logice, simple, care să ușureze atât viața celor care sunt condamnați să stea aici, dar şi a celor care lucrează în penitenciare, poate cineva să gândească???? E nevoie de o minte luminată şi cu bune intenții, care să schimbe inepţiile din legea actuală, dar şi că cei aleși să o aplice şi să îşi dea jos ochelarii de cal că să înțeleagă şi spiritul legii, nu doar litera ei! În România, persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuți în penitenciare în loc să fie trimise în spitalele de psihiatrie! Ceea ce face ca România să fie continuu condamnată la CEDO pentru condițiile din închisori, iar de plătit plătește fiecare cetățean din buzunarul propriu.”, a mai scris Udrea.
Elena Udrea mai spune că nu degeaba CEDO tot condamnă România şi impune diverse sancțiuni din cauza condițiilor din penitenciare, amintind şi că nu există personaj specializat în a trata deţinuţii cu probleme psihice.
„Că tot suntem aici, să reamintim Instanţelor că toate sancțiunile date de CEDO României din acest motiv, sancţiuni de sute de milioane de euro, se suportă din buzunarul tuturor. Revenind la cei bolnavi psihic, aceştia sunt foarte mulţi şi creează probleme imense atât celorlalți deținuți, cât şi mai ales angajaților ANP. Sunt persoane violente, care provoacă scandaluri, bătăi, nu sunt capabili să respecte reguli, refuză să îşi ia tratamentele, iar cum într-un penitenciar nu există psihiatru şi nici personalul angajat nu are competențe în domeniul medical şi cu atât mai puțin în tratarea bolnavilor psihici, aceştia din urmă (angajaţii) sunt traumatizaţi şi obligaţi să lucreze cu astfel de persoane. În plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii psihici sunt ținuți singuri în camere de 8,10 sau 12 locuri, creând astfel o aglomerare şi mai mare în spațiile de cazare rămase. Sau dacă sunt în cameră cu persoane normale, inevitabil creează scandaluri, bătăi, sparg geamuri, se rănesc, şi astfel strică echilibrul, şi aşa fragil, din micile comunităţi, generând probleme şi stres pentru angajaţii de aici. Soluţia este simplă, astfel de cazuri trebuie duşi în spitale de psihiatrie, nu să fie trimise să-şi execute pedepsele în închisori. Însă, acest lucru înseamnă că judecătorii trebuie să dispună internarea în spitale specializate pentru a avea parte de tratament adecvat, nu încarcerarea în penitenciare”, a conchis Udrea.
Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind ţara înainte de pronunțarea sentinței.
În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.
Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie.